27 cze 2008, 10:33
Witam wszytkich mam na imie Katarzyna dla znajomych Kachna.Mam wielki problem i czuje sie bezradna,nie wiem u kogo szukac pomocy ani co dalej robić.Mam 4letnia córke Wiki.problem z nią zaczął sie od 2,5roku kiedy to Wiki nie reagowowała na dzwięki.Zrobilismy badania słuchu, które wykazały ze wszystko jet ok.Przed tymi problemami Wiki chorowala na rota wirus- z hospitalizacją.Wysłano nas do osrodka dla dzieci autystycznych i co stwierdzono autyzm calosciowy .Uczęszczalismy tam na terapie w tym do logopedy gdzie po PÓŁ roku tak rozwoj ruszył do przodu ze oni rozlozyli rece i stwerdzili ze nie wiedza co to jest. Znależliśmy nowych terapeutów w tym neurologopede ale efekty marne.2yg temu bylismy na konsultacji u logopedy w przedszkolu do ktorego Wiki ma chodzic od wrzesnia i pani powiedziala ze jest to afazja dziecieca.Wiki buduje proste zdania oznajmiające,,jedziemy autem na basen,,idziemy do sklepu po lody,,nie ma z nią dialogu a jej nauka mowy to jakby nauka chinskiego szuka,szuka cos w tym mozgu próbuje ukladac usteczka i klapa,nerwy placz ,nie poszło.Miala robione badanie bez uzycia mowy-poziom rozwoju umyslowego -6lat.Ale jak właczymy mowe klapa.Mowi niewyraznie,niezrozumiale dla otoczenia,bełkot jak za szybko.Prosze powiedzcie co ja mam dalej robić,gdzie jechac,jak leczyc nie mam zielonego pojecia jaka terapie zastosowac.Błagam pomocy co ja dalej?! :ico_placzek:
Ostatnio zmieniony 28 cze 2008, 09:35 przez
KACHNA, łącznie zmieniany 1 raz.