Maggie, jejku, to paskudnie. Pechowo zaczął się Wam wyjazd do Polski. Mam nadzieję, że Antosiowi szybciutko przejdzie choroba i będziecie cieszyć się wypoczynkiem
A no pechowo nam się zaczęło. Dzisiaj jest juz troszke lepiej, gorączki nie ma, tylko lekki stan podgorączkowy, ale najgorsze że nic nie chce jesć, a to zawsze bartdzo stresuje. No nic może jutro bedzie lepiej.
Czy wasz maluch potrafi sam jeść łyżką płynne jedzenie typu zupy?
Antoś rwie się juz do samodzielnego jedzenia, ale bardziej wychodzi mu jedzenie za pomocą widelca niż łyżki.
Pozwalacie od czasu do czasu jeść słodycze, jakie?
Pozwalam,
Je ciastka - herbatniczki, jajko z niespodzianką, lizaki, czasem wafelek z czekoladą.
Je ktoś z maluchów jeszcze kaszki albo pije mleko modyfikowane?
Antos kaszek juz nie je, ale mleko modyfikowane z płatkami a i owszem. Mleka krowiego jeszcze mu nie daję.
Jaka jest ulubiona zabawa waszych maluchów?
Mój Antoś uwielbia układania mini puzzli, ostatnio ucze grac go w Piotrusia (też mu sie to podoba), Zabawy samochodami, ustawianie samochodów w korku, parkowanie, no i wspólne czytanie, oglądanie książeczek, to Jego ulubione zabawy.
a ostatnio jest na etapie rysowania. (czasem nawet po ścianach :ico_haha_01: )
O tak zapomniałam o rysowaniu, tym po scianach również :-D
Co wasze maluchy piją w ciągu dnia i z czego?
Coraz częściej pije już z normalnego kubeczka.
Bobofruty, herbatki hippa, wodę, kakao.
Drzemki w dzień?
Tak, potrafi spać do 3 godzin w dzień, ale bywaja też takie dni kiedy nie potrzebuje snu w dzień, ale raczej rzadko.
Nocnik?
Pisałam juz troche na ten temat, Antos zaczał wołac siusiu na nocnik, sam sobie go przynosi, ale jednak wiecej razy zdarzy mu sie zrobic w pieluszkę...może dlatego że teraz chory i nierozbieram go do majeteczek.
Mówienie?
Tez pisalam o tym na porzedniej stronce...mówi coraz więcej :-D