29 cze 2008, 20:22
witam was
moj zaczyna gaworzyc, mowi `agu` co jakis czas jak i sie smieje slodko i rozpoznaje nas bo reaguje usmiechem
tez jada bardzo duzo ,szok ,normalnie 2 godzin nie wytrzymuje a spi dalej kiepsko ,odstepu gora 3 godz miedzy karmieniami a od 5 rano juz cos mu nie pasuje i placze,kreci sie itd
i tak codziennie
po za tym moj jest bardziej wysypany i szkoda mi go,chyba jednak to skaza bialkowa,wiec je mleczko sojowe(wiem,ze tez moze uczulac,ale nie chce nic innego po za tym tutaj nic innego nie ma),to mleczko Nutramigen zjadl maksymlanie poslodzone z glukoza(rada jednej z forumowieczek) i po chwili ulal wszystko ,niestety to samo sie dzieje z tym sojowym,strasznie po nim ulewa :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
jestem zalamana i nie moge sie doczekac az do Pl polece i pojde do lekarza,ktory w koncu dopasuje mleczko dla Natana,bo tak mi sie serce kraje jak widze jak cierpi :ico_placzek:
co do mojego mleczka to nie mam wiele tego pokarmu,w nocy raz udalo mi sie sciagnac 60 ml z dwoch piersi oczywiscie podaje,drugi raz 80 ml a nad ranem 100ml prawie,ale on tym sobie nie pojada :ico_placzek:
stosowalam sie tez do zalecen Malgorzatki,ale mi nie wychodzi to,czuje sie nie spelniona jako mama,ja kobieta z brakiem mleka :ico_placzek:
po za tym jeden sutek jest pogryziony,podchodzi krwia,wiec mu nie daje a drugi tez cos nie tak,to w tej piersi z kotra mialam problem,w ogole to w niej mam mniej pokarmu a jest twardsza i sutek taki jakis wiekszy o 2 razy od poprzedniego a lewa jest miekka jak flaczek i z niej bez problemu mleczko leci samo,dzis np jak scigalam z tej bolacym duzym sutkiem to z tamtej lecialo mi ciurkiem,wiec podlozylam butelke i zlecialo samo 20 ml ot tak,ale to nie trwa wiecznie bo po jakims czasie juz przestaje i nie udaje mi sie sciagnac wiecej niz 100ml :ico_placzek:
ogolnie nie mam nastawienia,doly mnie lapia coraz to czesciej i powiem szczerze,ze dopoki sie wszystko nie ulozy to nie cieszy mnie to cale macierzynstwo :ico_placzek:
Natan dzis sam przekrecil sie z lezenia na brzuszku na plecki,zreszta to juz zrobil 2 tyg temu a glowke dzwiga na wysokosci takie,ze jestem w szoku :ico_olaboga: