Awatar użytkownika
matula1
Miss zgubnych centymetrów

18 paź 2007, 22:36

ivon ja właśnie tak jeżdżę na działkę - poopalać się i opchać grillowanymi smakołykami :-D działka jest cudo, ale prawda jest takla, że kupiliśmy ją zagospodarownaą i teraz tylko dla własnej przyjemności coś tam przesadzamy, malujemy, wykopujemy, zmieniamy a moglibyśmy jeździć i plewić tylko :ico_oczko:

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2007, 07:35

My rozważamy wyjazd za granice ale jesli nie wyjedziemy to na wiosne sprzedajemy mieszkanie i budujemy dom. Od dawna tego chcialam tylko mój Piotrek nie bardza, na szczescie dał sie przekonac... Wtedy tez zrobie wszystko zeby miec piekny ogród...

matula1, Twoja dzialeczka jest cudo :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

25 sty 2008, 21:14

Śliczne te Wasze działeczki :ico_brawa_01:
A jak patrzę na piękne kwiaty, to przypomina mi się wiosna, która jest coraz bliżej.
Ja niestety na swojej działce oprócz trawy i iglaków dookoła nie mam nic. To będzie nasze drugie lato w naszym domku, wiec może w tym roku dziełeczka bardziej się zapełni :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
matula1
Miss zgubnych centymetrów

27 sty 2008, 12:16

a my jesteśmy wkurzeni na maxa, bo ktoś nam okradł działkę :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
co prawda, wszystkie wartościowe rzeczy mamy schowane w ubikacji, która jest solidnie zamknięta, a w altance były zostawione rzeczy na podpuche i lodówka oraz stary wózek po Marzence, zdezelowany strasznie, który służył Radkowi do usypiania na działce
ukradli lodówke i wózek - pewnie żeby było na czym wywieźć lodowke :ico_zly: i .... powyrywali kable ze ścian i ukradli gniazdka i kontakty
na wiosne zamiast zwyklego bielenia ścian czyka nas okablowanie i tynkowanie całej altany no i musimy kupic lodówke..... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
edulita
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2008, 15:03

Fajnie macie bo my nie mamy prądu na działce. Oglądałam te wasze działki i zazdroszcze ja jakoś ostatniego sezonu zaniedbałam swoją działeczke z braku czasu a w tym raczej też dużo go nie będe miała bo wracam do pracy :ico_noniewiem: no ale może jakoś troche sobie ją zagospodaruje w miare czasu i możliwości. Ostatno z dwa tyg. temu byliśmy na działce tak zobaczyć co tam i już liście tulipanów nad ziemią i nawet szok :ico_szoking: hortensja ma już listki a były przymrozki więc nie wiem czy jej nie trafiło :ico_zly:
Jak tylko już zakwitną kwiaty i zaczne pożądkować działeczke to wyśle też fotki a teraz czekam już z niecierpliwością na cieplejsze dni :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
pachuc1979
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

26 lut 2008, 14:55

Ja na dniach finalizuję zakup sporej działeczki na wsi z domem, do którego chcialabym dorobić jakiś fajny tarasik, żeby mieć gdzie kawkę poranną popić :ico_haha_01:
Widziałam na zdjęciu taką fajną roślinę, bluszcz albo coś?
http://inspiracje.leroymerlin.pl/read.php?30,2317
Nie wiecie może co to takiego i jak długo trzeba czekać na efekt? Czy w ogóle w miarę łatwe w pielęgnacji?

Awatar użytkownika
edulita
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 lut 2008, 23:02

Nie wiem jak nazywa się ta roślina ale też o niej myślałam sąsiedzi mają okryty ganek od altany takim pnączem :-) sąsiad tłumaczył mi że trzeba wziąść gałązkę i wsadić do ziemi tak aby łodyga znajdowała się pod ziemią a listki na wierzchu i powstaną sadzonki. Podobno łatwe w uprawie niewymagające. Myśle że warto popytać w jakimś sklepie ogrodniczym może mają już gotowe do posadzenia takie roślinki.
Najładniej wygląda późnym latem i jesienią bo ma tak ładnie wybarwione liście :-) .

Awatar użytkownika
pachuc1979
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 lut 2008, 11:28

Tak zrobię, tylko na forum można to pokazać, a w sklepie trzeba będzie tłumaczyć. Chyba, ze będą mieli jakieś zdjęcia do tych sadzonek...
Tak czy inaczej, jestem niemal zdecydowana, bo wygląda cudnie

Awatar użytkownika
edulita
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2008, 13:24

Może na jakiejś stronce o roślinach okrywowych czy jakoś tam będzie zdjęcie z nazwą poszukaj :-)

Awatar użytkownika
Wronka
Maniak forumowy
Maniak forumowy

01 mar 2008, 10:07

Dziewczyny no właśnie podobne pytanie--->
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... php?t=4162

ale ja chcę efektów prawie zaraz :ico_haha_01:

Wróć do „Mieszkanie i dom”