03 lip 2008, 13:57
Hej kochane dziewczyny,
Dlugo mnie nie bylo, rowno tydzien. Ale nie myslcie sobie podczytywalam was w wolnych chwilach i wiem co i jak, tyle ze nie mialam czasu na odpisywanie.
Sorki ze nie odwolam sie do straszych postow ale juz zapomnialam co i jak u kogo , mam metlik w glowie wiec tylko do tych ostatnich cos nawiaze..
Eska, stroj booooski, sama zachorowalam na niego. I chyba sie skusze :ico_brawa_01: tylko tak sie zastanawiam jaki rozmiar, 38 chyba styknie...
Komarow w Szwecji tak samo jak w UK nie ma w ogole, czasem jakis baczek polata ale tutaj na dolnym slasku to zawsze pelno, jeszcze nie widze jakiejs masakry ale czuje ze juz niedlugo sie wykluja mendy :ico_zly: Tych elektrycznych nie wolno przy dzieciach, ale ja mialam dla Zuzi Moustidose, to jest taki krem, do stosowania dla niemowlat od 1 miesiaca zycia i jest przeciwko komarom, kleszczom, gzom i meszkom. Widzialam tez Ziajki aSio za cale 8 zlotych tylko nie wiem czy dostane w sklepie na takim zadu**u :-D
Inne rozwiazanie to zakup moskitiery na lozeczko, przy lozeczkach turystycznych jest moze da rade kupic osobno. ja mam na wozek i na dzialeczce super zdaje egzamin jak mala spi...
No i to czarne male dziadostwo na zoltym tez przerabialam, to sa wlasnie meszki i one gryza i to bardzo puchnie wtedy, wiec lepiej uwazac.
No wlasnie , mam mojego Buzza , jest boooooski, cud miod i w ogole jestem zachwycona :ico_brawa_01: Malej w niej chyba bardzo wygodnie, prowadzi sie cudnie, jest zwrotny, no same plusy na razie w nim widze :-D
Pieluch idzie nam z 6 na dobe, bo Nell robi z 4 razy kupe, nie duza ale jednak wiadomo trzeba zmieniac. My teraz tez uzywamy pampersow, ale te szwedzkie nie maja balsamu :ico_sorki: bo od tych z balsamem nell miala strasznie odparzona pupe. Ale i tak najbardziej lubie Libero i z reguly te mam. Z przebieraniem u nas tez masakra, ale ja mam te pampersy Up&Go, takie majtki wiec stawiam mala i jej naciagam jak majteczki na stojaco :ico_sorki: bo ze zwyklym pampersem walcze dluzej, chyba ze dam jej cos extra w lapki :ico_haha_01:
No wlasnie czy sa Up&Go piluchomajtki w Pl do kupienia????
Nell daje popalic, wszedzie tylko mamusia i mamusia, nie boi sie jakos specjalnie nikogo, dopoki ten ktos jej nie bierze na rece, ale jak mama ja sprobowala wziasc to byl ryyyyk, i tak juz tydzien sie bawimy i ta da;lej wyje. Biore ja ze soba do lazienki, do wc bo ona nie zostanie beze mnie w pokoju tak sie drze az sie zanosi. Tragedia normalnie. Umowilam sie z kolezanka na sobote na piwo wieczorem, oj zeby spala i sie nie obudzila bo bede 4 km chyba na piechote zapieprzac :-)
Poza tym mamy druga dolna jedyneczke :-) Mala byla placzliwa i miala 2 zadkie takie biegunkowe kupy tym razem.