09 lip 2008, 07:20
Eva_1977, piękne zdjęcia, zazdroszcze wam tego wyjazdu.
ellepati, nózki albo mogą być koślawe albo szpotawe. Asia ma stwierdzoną szpotawość, tzn. stópki stawia do środka i ma od kolanka w dół nóżki wygięte w taką beczółke. Ja byłam kilka razy u lekarza na Wildzie w klinice ortopedii u Pana Profesora od stópek i powiedział, że nie trzeba nic z tym robic bo do trzech latek samo to minie. Podono gorzej gdy jest koślawość i nóżki są na zewnątrz.
[ Dodano: 2008-07-09, 07:25 ]
myszka_f, Asia siedzi w wodzie nieraz i cały dzień jak jest cieplutko, co jakis czas tylko zmieniam jej majtki na suche i zakłądam szlafroczek i daje cos cieplego do picia i jeszcze nigdy sie nie przeziębiła. Uwielbia wode, ostatnio juz nawet ją puszczamy na wodzie i sama sie utrzymuje na powierzchni i zaczyna machać rączkami i nózkami więc myśle ze do końca tego lata będzie juz sama pływać.
[ Dodano: 2008-07-09, 07:30 ]
Iwona77, przeceny w sklepach juz są więc powinnas cos znaleźć dla siebie.
Dziękuje za pomoc jesli chodzi o szczebelki w łóżeczku. Wyjęłam wczoraj dwa i jest fajnie. Asia sobie sama wchodzi i wychodzi a w nocy nawet nie wypadła choć na wszelki wypadek podłozyłam poduche przy łóżeczku bo ona strasznie w nocy sie przekręca.
I złożyłam kojec, taki wielki 2x3metry, który miała, bo juz nie chciała w nim sie bawić. Ale teraz mam dużo miejsca w pokoju. Jeszcze musze zanieść do piwnicy stojak od wanienki i wanienke, bo od dawna juz Asia z tego nie korzysta a tylko miesjce w łazience zajmuje. No i niektóre zabawki tez wyniose do piwnicy, którymi juz sie nie bawi.