czesc styczniowki :-D
z kilkoma sie znam, a z wiekszoscia sie witam po raz pierwszy. Baaaaardzo plodne jestescie, a ja na zwolnieniu mam czas :ico_haha_01: :ico_oczko:
ananke, wpadaj na grudniowki, ja zapraszam :-D chocby po to, by watek rozruszac :ico_haha_01: :ico_oczko:
Sandrusia, ja sie zastanawialam czy dla juniora nie kupic wlasnie turystycznego lozeczka, z przewijakiem itp.. sa super. A pozniej sobie przypomnialam, jak wielkie znaczenie mialy dla Carmen szczebelki, jak dzieki nim sie podnosila, silowala, w koncu w lozeczku po raz pierwszy wstala. miala tez turystyczne jako kojec, ale nie spelnialo tej samej funkcji... no i zostajemy przy starym szczebelkowym, tylko musze materac nowy kupic i przewijak - oba doszczetnie zalane i zniszczone przez moja panne byly :-D A! lozeczko sluzylo przez ok 3 lata :ico_sorki:
Po co one sa mi potrzebne skoro i tak wszyscy uzywaja pampersow?
ja uzywalam do przykrywania malutkiej, na przewijak, do wycierania buzki, na ramie - jakby sie ulewalo... ojjjj, przydaja sie :ico_sorki:
shoo napisał/a:
ochrone na gornej krawedzi - kiedy dziecko zaczyna zabkowac, zeby nie pogryzlo lozeczka, bo wiadomo czym to moze sie skonczyc...
nie chce byc upierdliwa ale nie wiem o co chodzi :ico_olaboga:
niektore lozeczka maja silikonowa ochronke krawedzi - taki gryzak dla dzieci :-D
shoo, a co ty tutaj robisz??? :-D pewnie sentyment cie przywiodl za pierwszymi kopniakami :ico_haha_01: :ico_oczko:
Do tego mam 2 "kolderki" - tzn. same poszewki, bez zadnej koldry w srodu - za cieplo tu na to
i tu sie nie zgodze :ico_nienie: (shoo mieszka w sumie niedaleko mnie :ico_haha_01: i mamy ten sam klimat) Zima temperatura w mieszkaniach spada drastycznie, budownictwo jest pod tym wzgledem koszmarne i przy 18 stopniach w mieszkaniu jak najbardziej przydaje sie kolderka. Albo - to co mowi ananke - grobag czy inny spiwor tego rodzaju. Zreszta, polecam - sa znakomite, dziecko sie nie rozkopuje a my jestesmy spokojne, ze nie zmarznie. Mam juz dla juniora, Carmen spala w swoim jeszcze w zeszla zime :-D w Ikei sa b. tanie :ico_oczko: , meble zreszta tez :ico_sorki: Jakosc: akurat na te 3 pierwsze lata :ico_haha_01: :ico_oczko:
trochę się boję tak wcześnie kupować rzeczy dla maleństwa by nie zapeszyć...
mi zawsze mama powtarzala, zeby nie kupowac nic przed "polowkowym", czyli zakupy zaczelam po 20 tc... chyba ze 3 dni po skonczeniu, hihihiihi.
Odnosnie podkladow - u nas sa takie podklady specjalne z gumka, wyglada jak przescieradlo, a nazywa sie to ochraniacz nieprzemakalny. super sprawa, bo na wierzchu jakby frotka, wiec wygodniejsze dla dziecka no i sie nie zsuwa jak zwykla folia :ico_sorki: (shoo, nazywa sie to: sabana (protector) de cuna impermeable - w kazdym super znajdziesz :ico_oczko: )
jakby co, moge do was czesciej zagladac??? :-D
[ Dodano: 2008-08-06, 17:28 ]
..a tu w pratyce :-D
(tak mi sie spodobalo to zdjecie) :ico_brawa_01:
kurcze, mam takie baaaardzo podobne Carmen :ico_haha_01: Od razu mi sie przypomnialo.. hihiihihi. ale ten czas leci... a tak swoja droga, ja lozeczko pomalowalam nietoksyczna, specjalna farba. mala gryzla nie tylko brzegi, ale i szczebelki :ico_noniewiem:
do tego kupilam to tutaj, gdzie srednia roczna temp. to ok 25 st :-D :ico_puknij:
na zime bedzie jak znalazl - srednia zimowa temperatura to ok 17 stopni, w nocy spada "nawet do ok zera" :ico_haha_01: ale wez pod uwage, ze wilgoc i wiatr znad morza robia swoje i jest naprawde chlodno :ico_noniewiem: Dresik na pewno sie przyda :-D
pochwale sie wam moze moja pyziulka (shoo, to bylo przed swietami, dzieciaki po osiedlu lataly i wesolych swiat z ksiedzem zyczyly :-D wiec jak widzisz, grudzien moze byc chlodny). Carmen miala ok 7 mcy (urodzila sie 25 maja)
a tak przewaznie w tamta zime chodzila :ico_oczko: (prawie tak samo jak w pl, nie?? :ico_oczko: )