witajcie
mam do was bardzo wazne jak dla mnie pytanko,a mianowicie moja siostra dzis zrobila test ciazowy i okazalo sie,ze jest w ciazy-dlugo czekali na druga szanse,bo planowali rok po roku i troszke sie im przedluzylo.Pytanie jest czy kobieta w ciazy moze trzymac dziecko do chrztu??
Babcie odradzaja,wiem,ze kobieta np.majaca miesiaczke nie powinna,gdyz w tym dniu jest nieczysta i przynosi to wiele chorob malenstwu i jest to sprawdzone przez moje kolezanki,tak mialam przy pierwszym z chrzestnej wybrabnej padlo na sam koniec na inna,bo miala okres,a teraz znow ta siostra jest w ciazy i wole chuchac na zimne,niz cos sciagac,a w zasadzie dodajac nie przypominam sobie nigdy,bym w kosciele widziala kogos w ciazy trzymajacego jeszcze dziecko do chrztu-czekam na wasze opinie i dziekuje
u mnie bez zmian,nastroj ost czasy wisielczy,zero checi do czegokolwiek
DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA WSZELKIE MILE SLOWA I WSPARCIE-TO MILE I CHOC NA CHWILE POMAGA OWSZEM,ALE POZNIEJ JEDNAK POWROT DO CODZIENNOSCI ROBI SWOJE A JA SAMA Z TA BURZA HORMONOW MAM HUSTAWKI NASTROJOW ,KTORE SA POTEGOWANE TYM CO SIE OSTATNIO W KOLO MNIE DZIEJE :ico_placzek:
Zulciu czekam na wiesci tez jak na szpilkach
Jutro ide do przychodni na badania kontrolne-waga,cisnienie,mocz,bicie serca -norma
srode i czwartek mam wolne,wiec mam zamiar choc psychicznie i zarazem fizycznie od pracy odpoczac
uciekam jesc obiadek
buziaki dla was kochane
[ Dodano: 2008-03-04, 18:19 ]
Wszelkie obrzadki o charakterze magicznym zwiazane z sakramentem chrztu, podobnie jak przepowiadanie dziecku przyszlosci podczas tej uroczystosci, nie sa juz na ogól praktykowane, niemniej jednak niektóre przesady nadal jej towarzysza np. ze,
- podczas ceremonii maluch powinien miec przy sobie monete, a nie bedzie borykal sie z problemami finansowymi
- w pieluche wsypuje sie cukier, by mial slodkie zycie
- jesli maluch dostanie w prezencie lyzeczke, nigdy nie bedzie cierpial glodu
- matka chrzestna nie moze byc kobieta w ciazy, bo to odbiera szczescie jej dziecku