Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 wrz 2008, 10:56

Asiu Edit ma racje euforbium jest super i dobrze odblokowuje.
Ja na noc wszystkim mamom moze raczej maluszkom :ico_oczko: polecam krople olbas oil wystarczy kropelka na pizamke albo kolderke i od razu lepiej sie oddycha :-)
fajna tez jest masc pulmex baby-po kapieli cieniutka warsewka trzeba wysmarowac klatke piersiowa i plecki i szybciutko po kolderke :-)
dobrze wiem co to znaczy katar u nie mowlaka :ico_noniewiem:
No i Antosiu do zdrowka wracaj szybciutko :-)

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

14 wrz 2008, 12:41

Witajcie

My już w domku, Igor super zniósł podróż taką długą. Mam tylko nadzieję, że się nie pochoruje bo pogoda beznadziejna, zimno jak diabli,a w blokach to jeszcze nagrzać nie można i w nocy lodownia.

Asika jak Igor miał katarek to ja też miałam te kropelki co edit pisze (super są), dodatkowo miałam sól morską, a do noska do odciągania to się frida nazywa, fajne jest. Nie kładłam Igora na podusi bo jeszcze nie bardzo można ale pod przednie nogi łóżeczka podłożyłam po dwie encykopedia (ok 8 cm) żeby lepiej oddychał w nocy.

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 wrz 2008, 13:03

A moje obie dziewczyny zakatarzone :-( Kinga często się budzi w nocy, chyba przez ten zapchany nosek, Ewa też marudna. Kicha jak dzieci są chore. Ja też stosuję Fridę, sól morską Marimer, maść majerankową i maść Pulmex Baby. Mam nadzieję, że szybko pomoże.
A co do fotelika tego większego to my mamy dla Ewy Maxi Cosi Priori i naprawdę polecam, tylko że trochę drogi jest, my zapłaciliśmy za niego na allegro 727 zł. Kupując go kierowaliśmy się rankingiem fotelików bioracych pod uwagę różne aspekty, przede wszystkim bezpieczeństwa i Maxi Cosi uplasował się dosyć wysoko, a cena jeszcze była do przyjęcia.

Awatar użytkownika
edit53
Beze mnie to forum nie istnieje!

14 wrz 2008, 13:32

masc pulmex baby
ta masc jest tez super tez ja mam ale ona jest od 7 miesiaca mimo to pare razy smarowalam nia kacperka troszku.
Nie kładłam Igora na podusi bo jeszcze nie bardzo można
mi juz jak wyszlismy ze szpitala po urodzeniu z tym katarem kazali klasc na podusi zeby nie splywalo na oskrzelka to dalam mu taka malusia niewysoka i tak sobie spi :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 wrz 2008, 14:37

Zapomniałam Wam napisac, że wczoraj Kinga jadła swoje pierwsze danie z mięsem. na pierwszy ogień poszedł kurczak, a dzis były jarzynki z królikiem. Zajadała aż miło-zresztą ona póki co lubi jeść wszystko. Gorzej z Ewa-to mój mały niejadek, ale podobno u dzieci w jej wieku to norma.

asika82
Trzy tysiące lat minęło...

14 wrz 2008, 22:01

Dzięki za rady co do katarku, na szczęście jest lepiej, sam przechodzi ale wszystkie specyfiki o których piszecie spisałam na czarną godzine :-)

Antos dzisiaj dostał dynie z ziemniakami hippa i bardzo mu nie smakowało, ledwo zjadł 1/3 słoiczka.

[ Dodano: 2008-09-14, 22:03 ]
http://www.allegro.pl/item429690043_ise ... s0_zl.html nad tym fotelikiem się zastanawiam. Chyba jednak trzeba na żywo obejrzeć żeby nie żałowac.

Awatar użytkownika
edit53

14 wrz 2008, 22:06

asika82, fotelik fajny ale co za cena :ico_szoking:

asika82
Trzy tysiące lat minęło...

14 wrz 2008, 22:58

Edit no cena odstraszajaca trochę ale bardzo podoba mi się ten fotelik.

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

15 wrz 2008, 10:59

fotelik fajny ale co za cena :ico_szoking:
no ja też tyle płaciłam, mi się wydaje że ta cena za bezpieczeństwo dziecka wcale nie jest taka wysoka, a foteliki Bebe Confort są oceniane bardzo dobrze no i są ładne

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

15 wrz 2008, 13:11

Witajcie mamcie

A my mamy ogromny problem z wózkiem :ico_placzek:
Jako gondola była rewelacja (największa gondola na rynku) i Igor jeszcze w niej jeździ ale jak go zapakuje w kombinezon to już będzie mu ciasno. Spacerówka do tego wózka jest beznadziejna ponieważ buda nie zasłania całkiem całego oparcia, są dwa miejsca z dużymi szparami i to na zimę jest bezsensu bo będzie mu wiało. Nie zwróciałm uwagi na to wybierając wózek, no ale człowiek uczy się na błędach w związku z czym chcemy sprzedać ten wózek i kupić jakąś spacerówkę, która będzie lekka no i Igor pojeżdzi w niej do 3 lat. Mam na oku dwie:
http://www.allegro.pl/item435926284_woz ... _w_wa.html

http://www.allegro.pl/item431113518_woz ... _cena.html

A propo jedzenia to Igor zaraz dostanie szpinak z ziemniakami i ciekawe jak mu będzie smakowało.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”