23 wrz 2008, 10:04
Herbatki nie sa dla dzieci i nierozumiem dlaczego wogole sa sprzedawane w Polsce i polecane przez pielegniarki, herbatki zawieraja teine - niezdrowa dla dzieci zupelnie jak kofeina, takze nie zdrowa dla malych dzieci, a woda z cukrem tez nienajlepszy pomysl nalezy bardzo ograniczac ilosc cukru dla malych dzieci wiec dodawanie cukru do wody jest raczej nieodpowiednie w takim wypadku. Glukoza hmmm wciaz jestem przeciwstawna dodawaniu czegokolwiek czy glukozy by nawet, choc wiem ze juz jest dozwolona przez lekarzy takze i tutaj, za to najlepsza chyba bylaby woda niegazowana wlasnie taka specjalna dla malenstw, przetestowana, ale jesli maluszek jest tylko na piersi to niepotrzebna ta woda, piers w zupelnosci wystarczy, mleko sie dostosowuje do potrzeb dziecka wiec jesli dzidzia bedzie chciala wiecej pic to piers jej to zapewni. Wode dobrze jest podawac ale to juz raczej starszym malenstwom niz tym jednotygodniowym, ja bym zaczynala po pierwszym miesiacu jesli bylaby taka potrzeba choc niekoniecznie. Czasem trzeba uwazac na rady ze strony pielegniarek i lekarzy, bo mimo ze sa oni*wykfalifikowani* duzo w ich radach ich wlasnych doswiadczen i przekonan, wiec nie zawsze one musza sie zgadzac z tym co jest dla dziecka najzdrowsze.