Mam pytanie: wiecie moze od ktorego tygodnia dziecko ma realne szanse przezyc jezeli przedwczesnie sie urodzi. Pytam o takie szanse na minimum 70%.
takie szanse na minimum 70% przeżycia to od 30 tygodnia... od 24-26 tyg dają 50% szans....
widzę, że też Ci różne myśli po głowie chodzą.. ja pytałam w szpitalu jak byłam i padło podejrzenie, że mój organizm (nerki) odrzuca ciążę...
mnie teraz w ogóle nie ciągnie do alkoholu, ale kilka razy łyka wzięłam, jak mój K. pił piwko... noo, ale karmi kawowe to bym ze trzy butelki na raz wytrąbiła :-D :ico_sorki:
zresztą mi na te nerki to nawet w Polsce zalecali piwko :-)
[ Dodano: 2008-09-16, 20:20 ]
Ananke a TY kiedy wyemigrowałaś i dlaczego? :-D :-D ale wscibska jestem nie?? :ico_olaboga: :ico_olaboga:
heh... nam pomysł zrodził się w głowie latem 2006, jak firma, w której K. pracował zaczęła wypłacać z opóźnieniem płacę, a potem przestała w ogóle.. no i Krzysiek na jesien przyleciał tutaj... a myśmy dołączyli w zeszłym roku w grudniu, jak już gniazdko było uwite :-) a dlaczego? głównie kasa, ale poza tym marzenie :-D ja marzyłam o Szkocji.. Krzysiek marzy o Kanadzie i tam docelowo chce nas wywieźć :-D