do majtek poporodowych świetna rzecz
:ico_sorki: tez tak slyszalam i sie zaopatrzylam w kilka paczuszek-wiadomo zakupilam tez te ogromne podpaski :ico_olaboga:
a dodoatkowo takie podklady na lozko-zeby materac sie nie zabrudzil a czasem moznabylo polezec bez tej podpaski i przewietrzyc rannke-bo nawet nie robie sobie zludzen ze bez niej sie obedzie :ico_nienie:
są inne szpitale gdzie po porodzie robią coś w rodzaju skrobanki i dzięki temu się nie krwawi te 3-4 tyg............ale podobno to bardzo nieprzyjemny zabieg.
moze to cos w stylu tego lyzeczkowania -niekiedy tez to robia jak lozysko do konca nie odejdzie :ico_noniewiem: -ale tez slyszalam ze boli jak cholerka :ico_olaboga:
to klasyczny skurcz............bardzo ważne jest prawidłowe oddychanie, bo mi buzia i ręka zdrętwiała podczas porodu............
kurcze staralam sie przygodtowac do porodu po przez szkole rodzenia i niby wiem o tym obbychaniu ale wiem ze to takie proste nie bedzie-postaram sie skupic wlasnie na oddychaniu bardziej niz na bolu-zobaczymy czy wyjdzie :ico_sorki: