Czesc Kobietki :-D
U mnie tez za oknem paskudnie :ico_placzek: wiec siedze na sofie pod kocykiem i chyba tak juz zostanie do wieczora. Nosi mnie zeby wziac sie za porzadki ale chyba jednak jeszcze jestem za slaba po tym pobycie w szpitalu, bo jak zlapalam sie za odkurzacz to po minucie juz musialam usiasc, tak sie zmachalam.
Wstawiam fotke jak wyglada sala w szpitalu. Najczesciej sa to pokoje 5 osobowe ale wszystko otoczne zaslonkami, wiec pelna prywatnosc. No i musze przyznac, ze pracuja tam naprawde osoby z powolania a nie przychodzace do roboty na przymus, tylko zeby ja jakos odwalic. Zreszta podoba mi sie system, ze w dzien na 4 pacjentki przypada 1 pielegniarka a w nocy jedna na 12 osob. Powinno sie tu wyslac te nasze polskie piguly, zeby nauczyly sie jak pracowac i z usmiechem podchodzic do pacjentek.

no i przykuli mnie na 24 godz na dobe do takiej kroplowki. Dziadostwo ma straszna ilosc chorych zabezpieczen i alarmow, wiec gdy tylko probowalam sie wybrac z nia na spacer po szpitalu zaczynala po 10 minutach wyc jak szalona. Japonce wiedza jak pacjenta uziemic. Mam nadzieje, ze wyczerpalam limit kroplowkowy na przynajmniej najblizsze 30 lat :ico_haha_01:

Doczytalam, ze wymienialyscie sie numerami komorek. Swietny pomysl, tylko ja niestety nie mam takiej mozliwosci, bo tutejszy operator wspolpracuje tylko z polskim plusem gsm. no ale zamiast numeru uzywam e-maila w komorce, z normalnego kompa tez do mnie dochodza. Nie bede do Was wysylac kolejno na priv. podaje go tutaj: "
ewcia@softbank.ne.jp" Poprosze o Wasze adresy mailowe na PW.
Milego dnia :-D