29 paź 2008, 23:06
helo
my dzis tez mielismy szczepienie, Mile wzieli dziadkowie do lekarza i oczywiscie dali mi bardzo dyskretnie do wiadomosci ze co to ze mnie za matka ze woli isc do roboty niz z dzieckiem do lekarza. Dowiedziałam sie ze Mila bardzo płakała, ze lekarka sie przed nia chowała bo ta na jej widok szalala :ico_szoking: zawsze ja bardzo lubiła :ico_noniewiem: No i jeszcze sie dowiedziałam ze tescie nie moga sie zajac Mila w pt bo musza od rana pomagac babci szykowac jedzenie na sobote (bo dziadek ma urodziny) :ico_szoking: no i ze dziadkowie potrzebuje juz codziennie opieki tesciow :ico_szoking: matko ja jestem chyba jakims tyranem..A tez ma do mnie pretensje ze ja probuje zmieniac ich zycie :ico_szoking: ze ja chce zaplanowac im kazdy ranek tym ze ja chce pracowac :ico_szoking: kur..na prawde tak zle robie, ze sie czepiam, ze oczekuje od nich pomocy????? :ico_noniewiem:
glizdunia ciesze sie ze jednak najprawdopodobniej nic ci nie jest :ico_sorki: :-) no i ten mroz na dworze u was :ico_szoking:
kamizela :ico_olaboga: szkoda mi Wikusia..jakies anginisko :ico_olaboga: a ja na twoim miejscu juz bym powoli odzwyczajała sie od lekarzy na telefon :ico_noniewiem: :ico_oczko:
a jesli chodzi o jogurty, ja podaje z lodowki chyba ze wiem wczasniej ze Mila zje, ale ostanio rzadko je czy monte czy danonka, bo woli owocki :-) wiec jak chce to podaje od razu jak leci..a actimela jeszcze tez nigdy nie piła..myslałam ze takie małe dzieci nie moga jeszcze tego pic :ico_wstydzioch:
zbora to Hanutka slicznie duzo mowi :ico_brawa_01:
a jesli chodzi o mowe Milenki to ona w sumie w porowaniu do Ali czy Hani mało mowi, podstawowe słowa:mama, tata, dziadzia, baba, cio(cia), ko(t), dzidzia, gdzie, dość, papa,maaaam(czyli amen, Bozia), abm (na jedzenie) :ico_haha_01: kaaaaa(na picie), ke (jak pokazuje kazda jedna rzecz o ktora chce sie zapytac), bam, bam (na dzwony koscielne), lala, gola (na piłke), geje (na bajki) :ico_haha_01: no i nasladuje zwierzatka juz chyba wszystkie, dzis np powtarzala ze małpka robi "bu" tak jak w bajce "Rolly Mo" :ico_haha_01: a gdzie tam dopiero łączenie tych niby słów :ico_noniewiem:
[ Dodano: 2008-10-29, 22:15 ]
a no i glizdunia fajnie planujesz ten pokoik Mayeczce..dla mnie jednak zasłonki troche za pstrokate :ico_wstydzioch: i regał mi sie wydaje jakis drogi :ico_noniewiem: a koszyczki super sprawa, Mila uwielbia miec duzo roznych pudeł itp w pokoju, ost jak przysżła do mnie paczka to zabrała ten karton do pokoju i sie nim bawiła, to wziełam i obkleiłam go papierem kolorowym i juz ma pudło na zabawki, jak bede miała wolne to wam pokaze jak ona sie nim bawi :-)
a...i jeszcze ta moja mała spryciula nauczyla sie wchodzic na wysokie krzesła na holu :ico_olaboga: teraz to juz mamy przechlapane,bo normalnie siada sobie do stołu i zbiera z niego co ma pod reka :ico_olaboga:
[ Dodano: 2008-10-29, 22:16 ]
no i Karola pokaz sie w nowej fryzurze :ico_sorki: