11 mar 2008, 14:52
witajcie dziewczynki
szpilka widze ze i u ciebie wypraweczka juz gotowa :ico_brawa_01:
zulciu co do kosmetycznych rzeczy to ja mam te podstawowe(dla dzidziusia- mydelko w plynie , woda fizjologiczna, pieluszki, nozyczki do paznokci, obcinaczki, termometr do kapieli i termometr elektroniczny do pupci, grzebyczek i szczotka do wloskow)bo na pozostale dostane w szpitalu recepte i wybiore z apteki za darmo np. gaziki , spirytus do pepuszka,masc dla maluszka na zmiany skorne, masc na moja rane itp...
a bylam dzisiaj u lekarza... wszystko w najwiekszym porzadeczku, wyniki z krwii i moczu oraz cisnienie jak u niemowlaka :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :-D
tylko jest jeden problem...a mianowicie pani doktor zapowiedziala ze malenstwo... nie jest juz malenstwem :ico_szoking: kiedy spytala ile wazylo pierwsze dzieciatko (3630) to powiedziala ze drugie bedzie napewno duzo wieksze :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
ile wazy teraz to dowiem sie w czwartek... mam tylko nadzieje ze porod bede miec naturalny :ico_sorki: :ico_noniewiem:
[ Dodano: 2008-03-11, 14:04 ]
a jeszcze z ubranek... to do szpitala mam mam 6 par body, 3 kaftaniki, 6 pizamek, czapeczki (na liscie pisalo ze wystarczy jedna)3 pary skarpetek, 2 pieluchy tetrowe (pisalo 4 ale 2 w zupelnosci wystarcza), kocyk i taki spiworek- to zamiast rozka... osobiscie nie polecam rozkow :ico_oczko: , paczka pampersow od 3 do 6 kilo :ico_noniewiem: mam nadzieje ze wszystko wymienilam :ico_oczko:
reszta rzeczy lezy poprana i poprasowana w komodzie i czeka na nasz powrot ze szpitala :-D
mam tutaj do was pytanko... bo sama jeszcze nie wiem... w co ubierzecie swoje malenstwa jak bedziecie wychodzic ze szpitala? ja wiktorka rodzilam w zimie to sprawa byla oczywista... a teraz to zupelnie nie wiem na co mam sie przygotowac :ico_noniewiem:
mysle ze blizej porodu jakos mnie olsni i instynkt maciezynski sam mi podpowie :ico_oczko: