23 lis 2008, 13:26
ivi, a nie masz czasem anemi bo jeśli tak to od tego mogą być bóle, no i podróż , zmiana klimatu. Ja jak przeprowadzalam się do holandii to z bólu nie moglam wytrzymać i zaraz krostki mnie jakieś wsypaly i okazalo się wlaśnie, że zmiana klimatu gwaltowna. Mogą to też być zatoki :) Rezonans magnetyczny faktycznie może być bardzo niebezpieczny dla dzidziusia, tomografia również nie jest wskazana, chyba, że jest podejrzenie krwiaka, tętniaka bądz poważnego urazu spowodowanego wypadkiem. Jeśli już lekarz zdecyduje się na wykonanie takiego badania ręsztę ciala powinnaś mieś obwinięte specjalną folią (podobną do aluminium). ivi, ja dopiero się uczę, ale wierz mi slucham uważnie na wykladach. Wiem, że u nas robione są nawet przed badaniem testy ciążowe przed badaniem wykluczające wczesną ciążę. Po wykonaniu takiego badania należy odczekać 1-2 miesiące przed zajściem w ciążę.
Badanie MR jest zasadzie nieszkodliwe dla ludzi, ale nie dla maluszka :(
Jeśi chodzi o mnie nie zgodzilabym się na wykonanie tego rodzaju badania- ani tomografi ani MR chyba że podejrzewany bylby krwiak itp. W stanach innej aparatury niż w Polse nie ma - wiem, bo moja siostra mieszka od 12 lat kończyla tam studia i teraz tam pracuje i mówi, że jeśli chodzi o SZ jest tam nawet gorzej niż w Polsce (wbrew pozorom) Ivi jeśli nie wykluczono anemii bądz może czujesz, że to zatoki bądz inna pozornie mniej groźna przyczyna to zastanów się nad tym badaniem
[ Dodano: 2008-11-23, 12:30 ]
Przepraszam jeśli nie napisalam skladnie, ale pes mi wlaśnie papcia gryzie i jestem nieco rozproszona :)
[ Dodano: 2008-11-23, 13:24 ]
avanti jeszcze urośnie, a jak urośnie to zobaczysz jaki brzsio niewidoczny. Ja mam wyjątkowo wielgaśny brzusio :):))) (jutro Wam wkleje, bo Krzysiu musi fotke mi zrobić) Mi mój to już w spaniu przeszkadza i to bardzo a gdzie tu jeszcze do maja :(:(:( :ico_placzek: :ico_placzek: