Yvone
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

13 gru 2008, 12:49

my święta tradycyjnie u rodzicow i teściów. Trochę tu trochę tu. moja mama robi wigilię na 16, a teściowa na 19. odwrotnie, to teściowie by jęczeli, a tak kosztem małych ustępst święta pójda gładko. najważniejsze jest, że jedziemy na gotowe. tzn ja też przygotowuję rzeczy, ale tak bardziej pod nas i to, czego nie będzie u teściów to zabieram do nich ze sobą. tak więc uszka z grzybami będe miala swoje, kutię, śledzie i kapustę z grochem. Dzisiaj robię uszka, właśnei grzybki stygną i zaraz mielimy i robimy. Zamrożę i zostanie niewiele.
Rzeczywiście ustalanie na ostatnią chwilę jest niezbyt mądre. ja mam już ustalone od tygodnia jak będą święta wyglądać.

Awatar użytkownika
Pruedence
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

13 gru 2008, 17:49

Własnie zapakowałam pieniczki do piekarnika :-D Ale pachnie:)
Ja robie z miodu od znajomego co ma swoją pasieke :-D chyba wielokwiatowy ale nie dam glowy. Scukryl się od lata to potrzymałam słoikw ciepłej wodzie i znów był płynny. Co do sposobu robienia to ja najpierw mieszam suche skaldniki osobno,, osobno miód ubijam z jajkami, a potem wszystko mieszam i dodaje oleju i wody, a potem do lodówki na 2h, zawsze był dobre, więc moze sie teraz też udadzą.

Nie mam wody niestety :ico_zly: bo mi coś grzbią przy kanalizacjii nawet nie ma jak do kibelka iść, ale jeszcze tylko pół godzniy.

Sylwia -gratuluje samochodziku :ico_brawa_01: Tosia też tak póxno chadzała spać, ale od tygdnia kąłdę ją o 15min wcześniej i wczoraj była już 21, bo inaczej to rzeczywiście nie ma dla siebie ani grama czasu.

Co do świąt, my tradycyjnie koło 17 wigilia u Teściów na dole, a o 20 u moich rodziców, tam zostajemy na noc, oni zajmuja się Tosią a my an pasterke a potem na chwilke do znajomych, zbieramy się w 10osób najbliższych przyjaciół i mamy swoją wigilie :-D tak już od 4 lat, powoli robi się tradycja.

Tosia poszła do babci na dół więc jest cisza, a za godzinke wychodze na miasto. Miłej niedzielli!!

Yvone
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

13 gru 2008, 21:22

sylwia ja też gratuluję autka. wyleciało mi to z głowy. Manualnej skrzyni biegów się nie zapomina. Ja osobiście uwielbiam zmieniać biegi i czasem mój me się denerwuje, że ciągle mieszczam, ale co tam. Każdy woli, co kto lubi.

Awatar użytkownika
martuunia1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

14 gru 2008, 10:40

Hej!!!
My juz z powrotem w Krakowie...Bylo super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Poznan jest na prawde przepiękny!!!!

Sylwia gratuluje autka :ico_brawa_01: Patryczek sliczny!Widzialam na nk :ico_brawa_01:

Yvone Ty to Koboto meczysz sie z chorobami Amelki a juz nie wspomne o tym jak Ami sie meczy!Miejmy nadzieje ze wszytsko bedzie ok!Nelina dzis obudzila sie zaglucona wiec tez nie wiem co Nas czeka....

Ania jak tam szalony weekend? :-D

Wczoraj czytalam was a ze bylo pozno to nie pamietam dokladnie o czym wiec ide sobie przypomniec!
Aha glowny topik na tt to PIERNICZKI :-D Musza byc pyszne!!!!Ja nie pieke bo mi sie nie chce ale na bank bede piekla ciasta!!!

Noi jezscze remonty,tapety i lampy!Super te rzeczy!!!Moja Mama ma zamiar w czerwcu tapetowac.Wybrala sliczne tapety,jedna ciemna na jedna sciane a inna na pozostale i troche jasniejsza.Ona moze sobie pozwolic na ciemna tapete bo ma bardzo jasny pokoj i okna na calej scianie wiec nie zaciemni go w ogole...

Moj A popil sobie w nocy z przyjacielem bo do Nas przyjechal i poszedl spac chyba o 5.Ale bedzie umieral dzis :ico_brawa_01: Pikek wlasnie dla nich jakies miesko na obiadek...

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 12:45

Ja nie pieke bo mi sie nie chce ale na bank bede piekla ciasta!!!
ja sie nie podejmuje pieczenia ciast bo to za trudne :-) ale wam fajnie z tymi imprezami , ja mialam zaproszenie na wczoraj ale nie poszlam, chociaz Marek powiedzial ze zostanie z Lenka to jakos nie moge sie przelamac.

Awatar użytkownika
martuunia1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

14 gru 2008, 13:03

Janiolku ja z przelamaniem nie mam zadnych problemow bo czasem tzreba odpoczac od dziecka...ale o co chodzi??czego sie boisz??

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 13:43

Chyba najbardziej tego ze jak kiedys sie z Markiem pokloce to on mi powie ze on tyra a ja nic nie robie - dlatego tez mam taka kape ze sprzataniem bo uwazam ze skoro on pracuje to ja powinnam wzamian zajac sie domem tak zeby byl bez zarzutow, a nie potrafie

Awatar użytkownika
martuunia1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

14 gru 2008, 14:22

Janiolku ale Ty wychowujesz Lenke a to jest praca...

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 14:42

martuunia1, wiem. Ty chyba sie z powolaniem minelas, trzeba bylo na psychologie isc :ico_oczko: wrzuce pranko, Marek na gieldzie.
Mysle ze najwiekszy problem jest przez to ze Kraina Maluszkow jest droga. Jakby to kosztowalo 500zl a nie 850 to nawet bym nie myslala zeby w przyszlym roku startowac do smorzadowego zlobka.

[ Dodano: 2008-12-14, 13:45 ]
http://krainamaluszkow.pl/
w galerii jest moj ziec :-D

79anita
Papla
Papla

14 gru 2008, 17:41

Witajcie:)
chyba tez sie wezme za jakies pierniczki... chyba Yvon pisala ze ma przepis na orzechowca ja poprosze...
Ale pobalowalam w piatek wczoraj caly dzien wegetowalam... organizm sie odzwyczail od alkoholu a to ze jak glupia sie dorwalam to inna sprawa... katastrofa... do dzisiaj nie pale... moze pociagne to ile wlezie i w ten sposob rzuce?

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”