Jestem i ja. Wiktor wymiotował ogółem 5 razy, zjadł trochę biszkoptów, później rosołek ale po nich zwymiotował. Na szczęście zaczął pić i przed snem wypił około 200 ml, kupki nie robił, oddał gazy przed snem, dość sporo i lula. Jak wstanie będzie głodny więc może zje jakąś kromkę chlebka.
Znalazłam świetny serwis obsługiwany przez pedaitrów, logujesz się, zadajesz pytanie, a lekarz odpowiada na nie w ciągu 1h.
www.Dziecko24.pl
Dzień dobry. Mojego 19 miesięcznego synka od dwóch dni pobolewał brzuszek, popłakiwał przed zrobieniem kupki i po opróżnieniu a dziś zaczął wymiotować - od rana trzy razy ! Biegunki nie ma, gorączki też nie. Nie chce jeść, a ni pić. Koleżanki córcia ostatnio też miała podobne objawy i poleciła mi leki homeopatyczne - arsenicum album, diarrheel s, veratrum - homaccord i oscillococcinum. Mogę je podawać, co mogę i powinnam zrobić ? Dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedź lekarza:
Jeżeli dziecko nadal skarży się na brzuszek powinien zbadać go lekarza. Jeżeli ustąpiły to proszę przemycać synkowi płyny łyżeczką,ale pół godziny po wymiotach.Moze Pani podać kilka łyżeczek odgazowanej Coca Coli,nie zmuszać do jedzenia,a dieta lekkostrawna sucharki,kaszki na wodzie,pieczone jabłka,nie podwać mleka.Mam małe doświadczenie w tych lekach homeopatycznych.Przy braku poprawy proszę zgłosić się z dzieckiem do lekarza.
[ Dodano: 2009-01-04, 19:10 ]
Dobry wieczór. Dziękuję za wcześniejszą poradę. Synek wymiotował ogółem 5 razy, ostatnio po zjedzeniu rosołku, później sam poprosił o picie więc w sumie wypił około 200 ml. Przed snem oddał gazy, brzuszek miękki. Ile dni może tak wymiotować ? Czy powinnam iść z nim do pediatry ? Biegunki ani gorączki nie ma.
Odpowiedź lekarza:
Jeżeli do jutra wymioty nie ustąpią,proszę udać się do lekarza