Awatar użytkownika
Żana
Jestem najmądrzejszy na forum!

06 sty 2009, 21:06

to twardnienie fachowo nazywa się stawianiem macicy ... i jest to najnajbardziej naturalne póki nie pojawia się zbyt często (tzn max 10 razy dziennie) i póki nie jest bardzo bolesne ... żeby nie było że się wymądrzam ..hehe po prostu wiem to z innego forum gdzie dziewczyny właśnie przez twardnienia muszą leżeć plackiem i faszerują się lekami na to ... biedne ...bo dla nich pare godzin bez tego twardnienia to już dobrze ... jestem u nich na wątku bo one mają dwurożna macicę tak jak ja ...tylko że ja w nie dużym stopniu ... a tam dziewczyny naprawde cierpią biedne ...

[ Dodano: 2009-01-06, 20:11 ]
żana rozbawiła mnie Twoja lista :ico_haha_01:

Tak na prawdę po kilku miesiącach okazuje się co jest potrzebne a co nie. Przykład : Antoś bardzo ulewał i ja dokupowałam pieluchy tetrowe z 10 zrobiło mi sie aż 50.

Na liście nie widziałam proszku do prania :ico_oczko:
hehe ... no fakt nie ma proszku ale to szczegół ... ważne że są drobne na TV :-D
a tak poważnie to na początek oczywiście kupię ale ...nie będę długo używać ...może ze 2 miesiące i pózniej wizir normalny ...

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

06 sty 2009, 21:16

FioletowaAnia ja też obawiałam sie tej glukozy ale nie było tak źle
taa fajnie ze u Boryska ok.A co do piwa to mój mąż ostatnio był chyba rok temu.Ja za to często chodzę(od jakiegoś czasu na soczek)
żana czytałam o tym twardnieniu brzucha.U mnie często twardnieje ale chyba nie więcej niż 10 razy dziennie
asika co do wyprawki to masz rację.koleżanka zaszalała i kupiła wszystko co było na liscie z internetu to kupiła.a potem sie okazało ze wiele rzeczy sie nie przydało a wiele brakowało.Ja pytam o takie rzeczy koleżanek które urodziły one mówią jak to było u nich

Awatar użytkownika
Żana

06 sty 2009, 21:30

wiecie co ... a ja jakoś nie wyobrażam sobie kupować wyprawki przez neta w sensie smoczków butelek ubranek itd... wkońcu nie ma nic cudniejszego niż chodzić po sklepach i kupować dla maluszka..to lek na wszystko ... chyba że wózek czy łóżeczko...albo po prostu jak się musi leżeć

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

06 sty 2009, 21:36

teraz doczytałam was
adka pytałaś o tatuaż.Tak mam na ramieniu dosyć spory.Wczesniej miałam mały ale był źle zrobiony i trzeba było go zakryć większym.A przytyłam na razie ok 4kg.No jeśli chodzi o remont to chylę czoła.Nie wiem jak mozesz wytrzymać w takich warunkach.ja juz mam w miarę ogarnięte
ejustysia brzuszek masz spory ale sliczny.Pewnie juz ci cieżko
żana co do zakupów przez internet to ja robię często.Bo czasem jest duzo taniej

asika82
Trzy tysiące lat minęło...

06 sty 2009, 21:53

.nie będę długo używać ...może ze 2 miesiące i pózniej wizir normalny ...
MI SKOŃCZYŁ SIE jELP I UPRAŁAM PIERWSZY RAZ W VIZIRZE I ANTOŚ DOSTAŁ DZISIAJ UCZULENIA. PO 3 DNIACH NOSZENIA UBRANEK PRANYCH NIE W JELPIE.

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

06 sty 2009, 22:08

jest jeszcze Lovella czy jakoś tak

[ Dodano: 2009-01-06, 21:31 ]
dobranoc

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sty 2009, 23:15

asika82, zmien zdjecie w podpisie bo Antos starsznie nieszcesliwy ze musi w tym lozeczku siedziec :ico_placzek: :ico_placzek: a Ty nie dobra mamusia jestes :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

[ Dodano: 2009-01-06, 22:22 ]
a jesli chodzi o wyparwke to ja raczej wiekszosc juz mam , brakuje mi takich dupereli , piluch tetrowych , flanelowych , butelki i jakies tam drobiazgi, wiekszosc kupilam sama wiec musze cos zostawic na prezenty dla rodzinki :-D :-D

[ Dodano: 2009-01-06, 22:24 ]
z grubszych rzeczy to nie mam jeszce fotelika ale to jest powazny zakup i wazny wiec musze z kims pogadac co polecaja, bo my bardzo duzo jezdzimy samochodem i to w dalekie trasy ( moj maz jest z okolic wroclawia) wiec fotelik musi byc naprawde bezpieczny i wygodny

[ Dodano: 2009-01-06, 22:28 ]
Żana masz racje chodzenie po sklepach i zakupki dla maluszka to super sparwa ale niestety baaaardzo kosztowna :ico_olaboga: :ico_olaboga: a moim noworocznym postanowieniem jest oszczedzania :ico_sorki: :ico_sorki: zobaczymy co z tego wyjdzie :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 06:42

Hej dziewczyny o szybkim i bezbolesnym porodzie mogę zapomnieć może cc będzie w co wątpię a z tydzień poleże dziecko waży 3.4 kg

Awatar użytkownika
Żana

07 sty 2009, 08:34

milutka ..u nas by to nie przeszło ... w takich chwilach jeszcze bardziej się cieszę że mieszkam gdzie mieszkam... ale no już nic nie poradzisz..trzymaj się jakoś :588:

adka ..a no kosztowne ...ale jak idziesz z listą i się jej kurczowo trzymasz to wiadomo że kupisz to co potrzebne
ja te malutkie rozmiarki mam po Szymku (raczej uni-sex więc dla dziewczynki też będzie ok)

Awatar użytkownika
Fioletowa Ania
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

07 sty 2009, 10:44

milutka współczuję bo takie czekanie jest najgorsze, gdy już mogłabyś mieć dziecko przy sobie a musisz czekać bo lekarze mają gdzieś jak Ty się czujesz.

Ja muszę przyznać, że mam o wiele mniejsze zaufanie do służby zdrowia niż kiedyś. Ale to nie tylko ja :553:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”