zbora nie dołuj się, proszę, no z tego co piszesz to dietę ma super świetną dla zdrowego dziecka, ale jeżeli jest alergiczką no to może być uczulona na coś co akurat je, piszesz że ta zmiana pod kolanem raz jest gorsza, a nie zauważyłaś, czy to ma jakiś wpływ z tym co akurat jadła. Ja bym skorzystała na twoim miejscu z porady lekarza i może jakąś maśc by dał żeby to wygoić całkiem, a potem już tylko dbać kremami i emulsjami, żeby nie wróciło i może zacząć znów eksperymenty, odstawić jajka na tydzień dwa, a potem wprowadzić stopniowo i obserwować, :ico_noniewiem: może jednak lekarz lepiej doradzi niż ja. Ja jeszcze znalazłam trafny artykół wart przeczytania:
http://www.dzieci.org.pl/alergie_rzp.html nie tylko dla Ciebie.
GLIZDUNIA a Tobie skoro do lekarza nie możesz, to dbaj o skórę May, nie używaj mydła tylko właśnie jakiś emulsji do mycia i do smarowania, no tak jak kiedyś pisałam, alergia na skórze często objawia się właśnie zimą tylko, ja tak mam i moja siostra, słońce i lato ma zbawienny wpływ na taką atopową skórę. A co do jedzenia to unikaj dużych ilości jednego rodzaju pokarmu, wszystko po troszku jest o.k.
Objawy jakie opisujecie nie są jakieś intensywne więc myślę, że dziewczynki szybko z tego wyrosną, ale jeżeli po drugim roku życia zaczną łapać częste przeziębienia, musicie działać pod kontem alergi a unikać antybiotyków, które mogą pogorszyć tylko sytuację.
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: miałam już nie pisać o alergii :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
jagodka
a jaką kwotę chcesz na ten prezent przeznaczyć? Na alegro widziałam można zamówić pościel z dedykacją właśnie na chrzest, albo srebrną grzechotkę. Mnie pomysł z rzeźbą bardzo się podoba, bo ja mam taką pamiątkę ze ślubu, mama zamówiła rzeźbę u miejscoewgo rzeźbiarza, może rozejrzyj się po okolicy, może u was też są tacy zdolni ludzie :-D
No i już karol się obudził więc już koniec siedzenia, obiad musze skończyć, no to pa...