14 sty 2009, 01:02
zborra, dobrze by było abyście jeszcze z alergologiem pogadali. Co prawda moja pani doktor mi też kazała po troszeczku dawać nabiał, ale po troszeczku, tak po łyżeczce jogurtu dziennie, żeby się organizm przyzwyczajał z tym, że mój Karol bez nabiału, żył od pierwszego miesiąca życia i dopiero teraz mu po trochu daję więc w Twoim przypadku to ja bym odstawiła całkiem, nawet to mleko hippa, nie na długo, tak do momentu całkowitego wygojenia skóry, a po tej sterydowej maści to powinno zniknąć po dwóch, trzech dniach, nie stosuj jej dwa tygodnie. Wstrzymaj się jeszcze ze dwa dni i zacznij podawać najpierw to mleko, bez nabiału i pomidorów, a potem znów stopniowo, jogurcik itp. Wiesz, że uczulenie może być nie tyle od pomidorów co od tej chemii którą są zabezpieczane przed psuciem. Oj ta alergia :ico_olaboga: nienawidzę jej, a borykam się z nią od 2 roku życia i prawie byłabym na tamtym świecie, bo jak byłam mała to niewiele lekarzy wiedziało o czymś takim, a ja miałam astmę alergiczną, teraz astmy nie mam, ale atopową skórę tak, co jakiś czas gdzieś na ciele wyskoczy mi egzema jakaś i wtedy też sterydy idą w ruch i mam bardzo suchą skórę, zwłaszcza na nogach.
Hanię wysłucham jutro, bo dziś dzieci śpią. Ja swojego Karola tez dziś nagrywałam, tylko bateria padła więc może jutro coś zapodam z pogawędek mojego syna. karol mówi coraz wyraźniej i poprawnie i ja wcale się z tego nie cieszę, bo właśnie lubięjak dzieciaczki mają takie swoje słowa, a u nas lizaczek to był kiedyś liugu, a teraz już woła "kup liziaczka".
Kamizela jak ja się cieszę z tej twojej pracy i jednocześnie tak bardzo zazdroszczę ja też już chcę z dziećmi pracować, nawet jak będzie trudno :-D
jagodka24, karol też uwielbia te ostrzejsze smaki i kwaskowate, surówkę z pekińskiej jak zrobię z vinegretem to aż krzyczy, żeby mu dać, ale masła czosnkowego nie próbował, musze mu podsunąć :-D My też uwielbiamy czosnek i do różnych dań go dodaję.
Ja nie moge tak późno tu zaglądać, bo nie pamiętam co czytam i nie wiem co mam odpisać :ico_wstydzioch:
Dobranoc