cześć dziewczyny , ja mam na 16 wizytke, ale wiem, że wszystko jest ok. Avanti czekamy tu na Panią , zoola pamiętam o przepisie, ale napisze go w w olnej chwili bo zabiegana jestem, że hoho
Jestem...wiec... szyjka jest zamknieta co znaczy ze maluszkowi sie az tak bardzo nie spieszy wiec odetchnelam natomiast gin powiedziala ze owe napinania to sa skurcze i niestety one juz beda mi towarzyszyly do dnia porodu ...brzuszek moze mi sie napinac do 10 razy dziennie... kiedy jednak bedzie napiety mam np. nie wspolzyc...Poza tym odradzila kompiele w wannie :ico_placzek: mam sie mysc pod prysznicem i to tez nie za dlugo i woda najlepiej zeby miala 36 stopni ... ubolewam nad tym bo lubilam sie wylegiwac w wannie pelnej piany...Co jeszcze odebralam wyniki badan sa ok :) glukoza 113 po obciazeniu wiec tez ok a moja waga juz 8,3 na plus :ico_szoking: Mam przepisany lek o nazwie diprophyllinum co ma zapobiegac skurczom...poza tym mam duzo odpoczywac nie dzwigac i nie przemeczac sie ani nie stresowac...kolejna wizyta 4 marca...uffffffff
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dzidzia zdrowa to dobrze :) Ja ide jednak na 17 i też mama nadzieje,że wszystko dobrze, czytalam o tych skurczach co masz - są zupelnie normalne i nie są jakimś zlym objawem - poprostu są i już :) Ja nie mam wcale skurczy, tylko te dwa przepowiadające mialam, ale teraz jest ok, zalamals mnie z tą kmpielą :( Ja też lubie cieplutką wodę :) Ja pewnie napisze Wam dopiero jutro co tam u mojego cwanego szkrabka :) ( cwany jest dlatego bo kopie tylko mamusie jak tatuś przystawia rączke to przestaje a jak znowu ja przykladam to znów kopie - cwaniaczek jak nie wiem )
avanti a twój umie już odkopywać? Mój zrozumial o co chodzi tak po 2 tygodniach i nawet jak śpi to jak go pare razy szturchne to sie obudzi i z mamusią sie pokopie :)
ejustysia, nasze maleństwo też tak robi :ico_haha_02: jak tatuś przykłada rączke to zdarzyło mu sie ze dwa razy poczuc Magda też próbowała ale maluch tak kopie że ona tego nie wyczuwa :-)
avanti83, dobrze że z maleństwem wszystko jest ok :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: odpoczywaj tak jak mówiła pani dr.
ja też lubię sie kapac w wannie ale nie leje tak mocno gorącej wody :-)
moja zapikeanka juz sie piecze tylko serek żółty jeszcze położyc na wierzch,ja troszke podrzemałam :ico_oczko:
avanti :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: .Moje maleństwo też tatusia nie kopie, czasami jak ma dobry dzień to pozwoli tatusiowi poczuć swoją obecność. A chwilowo maluch się jakoś przekręcił, że czuje go sporadycznie i to jak kopie do środka. mam nadzieje, że niedługo wróci do poprzedniej pozycji.
ja z obiadkiem czekam na mojego T jak wróci z pracy :ico_oczko:
właśnie przyszedł listonosz przyniósł nasz zakup dla maleństwa fotelik samochodowy z bazą super jestem zadowolona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a w czoraj byliśmy w Lidlu na małych zakupach i była promocja na fajne nosidełka takie zakładane do noszenia maluszków i też kupilismy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: