a tak wogole dziewczyny poradzcie ja juz sama nie wiem wrrr malenstwo płacze non stop..
milutka, moim zdaniem nie jest głodna... dziecku ile razy podasz butlę tyle razy by ciągnęło :ico_sorki: są "zasady/reguły" karmienia i starałabym się tego nie naginać za mocno.. znaczy rozumiem, że każde dziecko iaczej, ale ogólnie nie można przeginać.... zapisuj sobie w jakich godzinach je i ile... to pomoże... dziecko w wieku skończonego miesiąca "powinno/może" zjeść około 120ml razy sześć, a na cycku tez nie więcej, góra 8 razy na 24 godziny....
i dużo dopajać nie trzeba... ja mojemu nie daję więcej jak 40ml herbatki dziennie, uważam, że większa ilość takiej wody rozpycha niepotrzebnie dziecku żołądek, zastępuje część posiłku, rozwala odstępy między karmieniami i za bardzo przeczyszcza jelita dziecka...
ja w dalszym ciągu zapisuję, o której mały jadł, do tego kiedy herbatka, żeby o pół godziny conajmniej wydłużyć czas przed kolejnym karmieniem... i pilnuję, żeby nie jadł częściej niż co 3 godziny... zabawiam go wtedy mocniej, kładę na brzuszek, noszę, gadam, śpiewam, dosłownie staję na uszach, ale częściej nie karmię...
może też powinnaś ustabilizować jakos te karmienie?? i nie dawać tyle herbatki... :ico_sorki: takie moje rady :ico_sorki: