Czytam teraz książkę Tracy Hogg "Język niemowląt" i tam ona pisze żeby uczyć dziecko zasypiać samemu w łóżeczku i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać jak mój Filipek już się tak nauczył :ico_noniewiem: (antynorma liczę na dobre rady od Ciebie :ico_oczko: ale od innych mamuś też oczywiście :-) :-) )
ja stosowałam jej rady przy Gabrysi łącznie z wiązaniem..... polecam!!!! bo ładnie zasypiała bez cyca..... niestety mamy cycowe mają większy problem z zasypianiem bo maluchy wolą cyca niż sztuczności......
nabrałam właśnie pałera żeby balkoniki zgubić i w przyszłym tygodniu zapisuję się na fitnes... u mnie na osiedlu są zajęcia raz w tygodniu za 45zł m-c......więc polezę...
co do kąpania niestety to tylko jak w domku robię nie mogę tatusia pogonić....
a to co do podnoszenia główki. mam świetną zabawkę do tego która gra, kręci się i miga światełkami, co bardzo ciekawi maluchu skutkiem czego zaliczyliśmy dwie przewrotki brzuszka na plecki
[ Dodano: 2009-02-10, 22:11 ]
Motylek bo przepis zaklinaczki na b wrażliwe dzieci był taki.... ponieważ maluchy bez ładu machają rączkami.... bardzo je to rozprasza. Ona proponowała bo obwiązywać maluszka razem z rączkami b ciasno by nie mógł ich wyjąc..... dzięki temu łatwiej było mu sie wyciszyć.... tak robiłam i działało.. dodatkowo sugerowała by poklepywać w rytm bicia serca co małemu przypomni jak było fajnie w brzuszku....
kiedyś w tvp był film z jej udziałem i różne trudne przypadki...no ale ty tv nie masz stąd zacofanie... :-D :-D :-D :-D :-D :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: g:P g:P g:P g;) g;) :585: :585: :582: :582: