26 lut 2009, 09:49
Hello :-D
Agnieszko - tak wiem, i podejżewam że te moje kochajkące mnie bakterie nie pozwolą mi rodzić w wodzie, pozostaj mi znieczulenie. Odiwedziłam wczoraj moja koleżanke co ma 3 letniego synka, rodziła w tym samym szpitalu co Ja będe i powiedziała że to znieczulenie wcale nie boli i poród jest lżejszy o 100 %.
Więc już się uspokoiłam i zdecyodowałam na ZNIECZULENIE :-)
Mój Tomek z Jej męzem grają w piłke co środe dla sportu z kolegami a my robimy wtedy babski wieczór , kiedyś to było winko a teraz lody owoce i bita śmietana - więc wczoraj zaszalałam :-D :ico_brawa_01:
Adka - A jak te twoje oczka lepiej już ? To musi być okropnie irytujące :ico_noniewiem:
Misiunia - Ja 30 lat ukończe w grudniu ale z marca jest mój Tomek - rybka i moja mama z 26 baranek :-D Zosia będzie pewnie baranek :ico_ciezarowka:
Aniu - ja kupiłam Oilatum do kąpieli, oliwke bambino, reszte chyba z Nivea będe stosować bo widze po dzieciach znajomych że nie uczulają.
Placki TORTILLA robie tak - woda , mąka pszenna, kururydziana , sól , troszke mleka - miksuje i smaże na patelni posmarowanej olejem ale olej odlewam tylko smaruje aby placki nie były tłuste , tortilla ma pyć sztywnawa i suchawa .
Farsz - kukurydza, cebulka, czosnek, oregano, " przyprawa kuchni włoskiej" KAMIS, sos pomidorowy, odrobina cukru i inne przyprawy , ser zółty, i porządne wołowe mięso ( z wieprzowego wychodzi paskudnie tłuste niedobre) to musi byc mielona chuda wołowinka lub kurczak.
W placki ładuje farsz i polewam sosem czosnkowym ( majonez , jogurtu troszke, czosnek, oregano, papryka słodka , cukier)
Polecam pychota jak w TACO :-D
[ Dodano: 2009-02-26, 08:54 ]
Puchną wam ręce? mnie od dwuch dni bardzo puchną i bola dłonie :ico_noniewiem: szczególnie palce mi dokuczają jak cos biore do ręki :ico_olaboga:
[ Dodano: 2009-02-26, 10:40 ]
Ale tu u nas pusto :ico_noniewiem: śpicie mamuśki czy co?