Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2009, 22:45

kilolek, :ico_olaboga: to straszne co Ci ten lekarz powidział o Kubusiu! Że też tacy leczą ludzi! Nawet zwierząt tnie powinni :ico_zly:
Serio nie ma u Was ginekologów? Tu całe mnóstwo przyjmuje i idzie się i nie ma problemu.
Ja chodziłam prywatnie,ale ta ginekolog pracuje też w szpitalu i co drugą wizytę miałam gratis, bo chodziłam do szpitala i tam mi robiła usg, praktycznie bez kolejek.

kilolek, wiesz, aż mi się nie chce wierzyć,że trzy kobiety i żadna nie potrafi się normalnie zająć dzieckiem :ico_olaboga: Ja tam nie wiem, co moja mama wyprawia z Zuzą :ico_oczko: , ale takich historii,że jej nie karmi to na pewno nie było. A widelec jej daje, bo ja tak samo cieszy,że Zuza robi się samodzielna.

A sztućce kupiłam Zuzance w Ikei i jestem bardzo zadowolona z nich :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 mar 2009, 22:50

Kocura jest wielu ginów tylko straszne oblężenie.

Ja mam sztućce Tommee Tippee. Bardzo fajne, metalowe z laną rączką

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2009, 23:12

Kocura jest wielu ginów tylko straszne oblężenie.
znowu jakiś wyż :ico_szoking: :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-03-05, 22:14 ]
kilolek, a tak mi teraz przyszło do głowy- jak już będzie drugi dzidziuś to wrócisz do pracy? Czy babcie się też zajmą drugim dzieciaczkiem?
Bo wiesz, gdybyś sama miała z nimi zostać, to mogłabyś iść teraz na zwolnienie i nie mogliby Cię zwolnić do porodu.

Awatar użytkownika
lala
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 mar 2009, 23:15

Czy tam nadal przyjmuje tylko dr. Młynarski?
Chyba jeszcze jakiś inny lekarz przyjmuje.
kurcze szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy bo ja akurat jestem zapisana do MŁYNARSKIEGO :ico_olaboga: No cóz ide tylko na badania kontrolne , wciąży raczej nie jestem , wiec chyba mi nic nie zaszkodzi , ale nastepnym razem zapisze się do tego drugiego lekarza

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 mar 2009, 23:32

kilolek, a tak mi teraz przyszło do głowy- jak już będzie drugi dzidziuś to wrócisz do pracy? Czy babcie się też zajmą drugim dzieciaczkiem?
Bo wiesz, gdybyś sama miała z nimi zostać, to mogłabyś iść teraz na zwolnienie i nie mogliby Cię zwolnić do porodu.
nie mam pojęcia, wolę o tym teraz nie mysleć, bo się jeszcze bardziej denerwuję. Logicznie byłoby iśc na macierzyński ale z jednej pensji nie damy rady, bo nawet teraz momentami jest ciężko.
A niestety zwolnić mnie mogą w każdej chwili. Ja mam umowę na zastępstwo (już 7 rok :ico_noniewiem: ) a ona rządzi się innymi prawami. W dodatku jako nauczyciel nie jestem na kodeksie pracy tylko na karcie nauczyciela, a tam jest wiele rzeczy inaczej m.in. jest przepis o ttzw. "wyższej konieczności" i zasłaniając się tą ową "wyższą koniecznością" czyli dobrem szkoły mogą zrobić ze mną wszystko czyli tak naprawdę żadne przepisy wtedy nie obowiązują. Taki kruczek bardzo często wykorzystywany :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-03-05, 22:33 ]
A Lala dobrze, ze mi powiedziałś o tym drugim lekarzu. Jutro zadzwonię, moze będzie ktoś rozsądny. Bo na stronie internetowej jest tylko Młynarski.

Awatar użytkownika
lala

06 mar 2009, 00:05

A Lala dobrze, ze mi powiedziałś o tym drugim lekarzu. Jutro zadzwonię, moze będzie ktoś rozsądny. Bo na stronie internetowej jest tylko Młynarski.
Na tablicy informacyjnej w szpitalu jest zapisany Młynarski i jeszcze jeden lekarz, ale czy ten drugi jeszcze pracuje to nie wiem , jak zadzwonisz to ci powiedzą

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2009, 10:11

Dziewczyny z tego co piszecie to państwowo możecie iść tylko na wizytę w poradni szpitalnej? U nas praktycznie w każdej przychodni jest poradnia K, a przecież Olkusz nie jest aż taki duży.... Porażka z tymi lekarzami :ico_zly: Ja od 3 lat chodzę prywatnie i jestem bardzo zadowolona z opieki, wcześniej chodziłam do niego państwowo, ale jest takie oblężenie że faktycznie ciężko jest się dostać, za wizytę bierze 60 zł z badaniem, a jak tylko po receptę to 20 zł, więc jakoś dajemy radę.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

06 mar 2009, 13:27

nie moni, nie tylko w szpitalu. Jest więcej przychodni. I wszędzie jest ciężko. Mnie prywatnie nie spać, bo stawki są duuużo wyższe niż u Ciebie.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2009, 14:26

kilolek, no ja też mam umowę na zastępstwo, trzy i pół roku minęło. Mam 3/4 etatu. Ja poszłam na chorobowe niecałe trzy miesiące przed porodem i wróciłam po macierzyńskim. A Ty masz ciągle za jedną osobę zastępstwo? Bo ja już za trzecią. Bo jak jedna ma wracać to kolejna w ciązy i tak się kręci. Teraz koleżanka ma termin na maja, więc tak do grudnia to pewno popracuję. Ale to jej drugie dziecko i coś mówiła,że chyba zostanie z nimi w domku. Ja nie lubie swojej pracy i cały czas szukam innej. Sama się nie zwolnię, dopóki nic nie znajdę.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

06 mar 2009, 14:32

No ja cąły czas za jedną. Zostala oddelegowana do kuratorium i na pewno nie wróci ale mimo wszystko to niepewna sprawa bardzo, co roku drżę czy mi to zastępstwo przedłużą. Zwłaszcza, ze teoretycznie nie powinni mnie tak zatrudniać, bo jestem nauczycielem mianowanym i mają obowiązek zatrudnić mnie na stałe, bez możliwości zwolnienia ale nie ma wolnego etatu no i ta "wyższa konieczość" i "dobro szkoły" tylko jak się jakaś kontrola trafi i się przyczepią to polecę na zbity pysk dla "dobra szkoły"

Wróć do „Kącik dla rodziców”