bez koscielnego nikt wam nie da pozwolenia :| i teraz nie wiemy co robic ... w mojej parafii powiedzial ze albo slub koscielny z chrztem albo nic
noo, dla mnie to paranoja jakaś :ico_sorki: :ico_puknij:
na dodatek bez zadnej mszy i gosci itd ;|
ja bym poszukała innego kościoła... sorry, Milutka, ale ktos tam ma nasrane.. ja, jako samotna matka miałam chrzczone dziecko na głównej mszy w pierwszy dzień Świąt (25 grudnia) w największym kościele w mieście...ksiądz złotówki nie chciał wziąć i jeszcze pytał, czy mam na pampersy... :ico_sorki:
[ Dodano: 2009-03-06, 18:46 ]
noo, a teraz jeszcze lepiej mamy... nie dość, że bez żadnego ślubu, to jeszcze Krzysiek ma ślub kościelny z inna kobietą a ja dziecko z pierwszego związku (też niemałżeńskiego), w dodatku nie mamy zameldowania w Polsce i zaświadczenia, że tutaj uczęszczamy na msze... i co?? też bez problemu...
2 sierpnia będziemy chrzcili prawdopodobnie, bo Krzyśka najmłodsza siostra ślub planuje tak, żeby wypadł podczas naszego pobytu i jeszcze czekamy, aż oni ustalą, bo daliśmy im pierwszeństwo, bo ze ślubem więcej załatwiania niz z chrzcinami. a ksiądz powiedział mojej mamie, że ochrzci jak tylko przyjdziemy z chrzestnymi do kościoła, bo dziecko najważniejsze...