Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Jadłospis maluszka karmionego piersią

13 mar 2007, 18:20

1-6 miesiac- karmienie piersia na zadanie.Posilki dodatkowe 5-6 miesiac :zupa -przecier jarzynowy dodatkiem kaszy mannej(2-3g na 100ml)1 raz dziennie
7-9 miesiac , karmienie piersia na zadanie, posilki uzup: zupa jarzynowa lub przeciez jarzynowy z gotowanym miesem z kleikiem zbozowym glutenowym i 1/2 zoltka co drugi dzien.Kaszka /kleik zbozowy. Sok owocowy lub przecier owocowy - nie wiecej niz 150g
10 miesiac, karmienie piersia na zadanie.Posilki uzup.: obiad z dwoch dan zupa jazynowa z kaszka glutenowa +jarzynka z gotowanym miesem,1/2zoltka do potraw codziennie.Kaszki/kleiki, niewielkie ilisci pieczywa, biszkopty, suchrki.Przecier lub sok owocowy nie wiecej niz 150g
11-12miesiac karmienie piersia na zadanie.Posilki uzupelniajace:Obiad z dwoch dan:zupka jarzynowa z kaszka +jarzynka z gotowanym miesem ewentualnie z ziemniakiem lub ryzem i cale jajko 3-4 raza w tygodniu.Produtky zbozowe(kaszki /kleiki,pieczywo,biszkopty,suchrki) laczone z prduktami mlecznymi(np mleko modyfikowane,twarozek,jogurt,kefir-kilka razy w tygodniu).Przecier lub sok owocowy nie wiecej niz 150g

Mularka
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

01 kwie 2008, 14:20

przecier jarzynowy dodatkiem kaszy mannej(2-3g na 100ml)
Czy ta kaszke wystarczy dosypać do przecieru, czy też musi być ona "zagotowana"
I czy w ogóle przygotowując kaszkę manną błyskawiczną jako dodatek do różnych dań, trzeba ja zagotować, czy wystarczy zalać wodą?

aniulek
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

01 kwie 2008, 17:10

Czy ta kaszke wystarczy dosypać do przecieru, czy też musi być ona "zagotowana"
I czy w ogóle przygotowując kaszkę manną błyskawiczną jako dodatek do różnych dań, trzeba ja zagotować, czy wystarczy zalać wodą?
Dziecku do 3 roku życia trzeba kaszę mannę-nawet błyskawiczną-zagotować(tak jest na opakowaniu tej kaszy którą ja kupuję) :-)

Awatar użytkownika
ruda
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

01 kwie 2008, 19:58

co do tego glutenu to różnie bywa - mi lekarka odradzała i mówiła żeby poczekać do10 miesiąca choć przyznam szczerze dawałam małej juz ze trzy makaronki jak jedłiśmy obiad i nic podejrzanego się nie działo prócz płaczu dziecka jak przestawałam dawać :ico_haha_02:

Mularka
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

02 kwie 2008, 23:01

(2-3g na 100ml
Czyli ile dokładnie to jest? Jedna łyżeczka?

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”