Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 kwie 2009, 22:23

Duszka alantanu nie powinno się stosowac u dziewczynek\Gabi ja tez słyszałam o linomagu że super jest

lilo

17 kwie 2009, 10:18

Gabi ja tez słyszałam o linomagu że super jest
No właśnie ciężko jest doradzić coś w takich sprawach bo każde dziecko reaguje inaczej - u nas Sudokrem i Linomag to była tragedia...

Awatar użytkownika
Duszka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 10:23

Duszka alantanu nie powinno się stosowac u dziewczynek\Gabi ja tez słyszałam o linomagu że super jest
ale widze ,że zirafki to jest chłopczyk :-) ja tam swojej stosowałam , nie słyszałam ,że alantan nie jest wskazany dla dziewczynek

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2009, 23:25

ale widze ,że zirafki to jest chłopczyk :-) ja tam swojej stosowałam , nie słyszałam ,że alantan nie jest wskazany dla dziewczynek
ja tez kiedys stosowałam ,po depilacji,ale czytałam że nie jest wskazany,ale niesttey nie powiem Ci dokładnie co i jak,wiem tylko że po tym jak przeczytałam przestałam stosować
lilo a czemu piszesz że tragedia?nie pomagały? czy szkodziły?

lilo

19 kwie 2009, 06:29

lilo a czemu piszesz że tragedia?
Po Sudokremie było gorzej, po Linomagu żadnej reakcji :ico_noniewiem:

NICOLA_1985

19 kwie 2009, 13:10

zirafka ja Ci powiem tak, najlepsze co możesz zrobic to zacząc uczyć młodego siadania na nocnik a jeśli nie chcesz jeszcze zacząć uczyć bo uwazasz że jest za wcześnie to musisz bardzo pilnować i często zmieniać pampersy, po kazdej kupie dobrze umyć pupe i krocze ciepłą wodą osuszyć dokładnie i posmarować kremem. ja od początku używam sudocremu i nigdy moja Karolina nie miała odparzenia na pupie.. no z tym , ze ona od kąd skonczyło 4 miesiące nie robiła kupy do pampersa. odparzenia robią się w skutek zbyt długiego kontaktu skóry z moczem lub/i kałem, widocznie twój synek ma bardzo delikatna skórę wiec musisz jeszcze bardziej o nią dbać. dobrze tez jest pozostawiac dziecko bez pampersa kilka razy dziennie zeby skóra miała szanse na "oddychanie świeżym powietrzem" - wierz mi jakbys była 24h/dobe w pampersie tez twoja skora by zrobiła sie taka delikatna i wrazliwa.

Awatar użytkownika
Blanka26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 kwie 2009, 15:43

ja polecam mąkę ziemniaczną, chyba lepsza od wszytskich kremów. Natomiast w celi zapobiegnięcia odparzeniom spróbuj najzwyklejszej maści ochronnej z witaminą A. u nas sprawdza się świetnie. Ja stosuję ją od Urodzenia Oli. nie wysusza a natłuszcza pupkę no i chroni .

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

20 kwie 2009, 15:55

ja polecam mąkę ziemniaczną
Uzywalam maki i naprawde dziala :ico_sorki: stosowalam tez sudocrem, linomag takze dzialaly na moja Zuzie. to wszystko zalezy tez od rodzaju skóry.

Awatar użytkownika
Kolka
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

20 kwie 2009, 21:27

ja polecam mąkę ziemniaczną, chyba lepsza od wszytskich kremów
też tak sądzę. I jest neutralna zupełnie dla każdego ciałka :ico_noniewiem: I co najważniejsze- nie trzeba bezpośrednio dotykać podrażnionej skórki dziecka, tylko lekko oprószyć chore miejsca. Alantan nam się zupełnie nie sprawdził :ico_noniewiem:

Jula jak miała tak straszną biegunkę to kładłam ją na golaska na zwykłych tetrowych pieluszkach. Nie W a NA. I w desperacji chuchałam :ico_haha_02: Ale widziałam, że Jej to ulgę przynosiło. :ico_noniewiem: Niedługo będzie już bardzo cieplutko to maluchy spokojnie będą mogły śmigać z gołymi pupami. I skorka na pewno odetchnie.

Awatar użytkownika
PaulinaS
Mistrz pióra
Mistrz pióra

24 kwie 2009, 13:53

Ja stosowałam PENAEN krem bardzo tłusty i w dodatku nie dało się go całkiem zmyć. Był w puszce niebieskiej kolor kremu nie biały a kremowy. Super sprawa ten krem, ale niemiecki ciotka mi go przysłała wtedy
Obrazek

Wróć do „Zdrowie dziecka”