My już po zakupach i obiedzie. Nasz znajomy jest wolny w przyszłym roku :ico_sorki: , także wstępnie go zaklepaliśmy do budowy domu.
ja też zaczęłam budowę domu, ale bank nie chciał żaden ze mną gadać.... mam projekt nawet do sprzedania, niewykorzystany :ico_sorki: podesłać Ci linka :-D
dom fajny i nawet wielkość podobną chcemy - tak 130-140 metrów użytkowej, ale my mamy jeden problem: wejście będziemy mieli od wschodu, a wyjście tarasowe potrzebujemy na północ, więc wszystkie klasyczne domy ułożone z wyjściem tarasowym naprzeciwko wejścia do domu odpadają.
Dlatego mamy taki problem z projektem. Też szukamy z dachem dwuspadowym, ale domy z takim usytuowaniem według stron świata jakiego potrzebujemy najczęściej mają czterospadowy.
my tez bedziemy szukac ale parterowego domku
ale my chcemy parterowy ...wiec odpada
my chcemy z poddaszem użytkowym, takie domy są najbardziej ekonomiczne pod względem ogrzewania - przy tym samym metrażu mają o wiele mniejszą kubaturę niż parterowe.
dziewczynki mam jeszcze pytanko..co ile zmieniacie smoczki dzieciom w butlach i te takie do cumlania :-D :-D
uspokajacza wymieniłam po jakiś dwóch miesiącach na inny kształt, bo okazało się, że Bartek nie potrafi ssać smoczka anatomicznego Canpola i zmieniłam mu na symetrycznego. a jakiś tydzień temu wymieniłam na Aventa od 3 do 6 m-cy, bo tamten był już za mały.
A od butelek jeszcze nie wymieniałam, bo młody pije tylko herbatkę raz lub dwa razy dziennie.