to jak będzie poród przed czasem to lepiej tam jedź,bo jak tu będą ci odbierać poród tak jak leczą to ja dziękuję :ico_olaboga: :ico_olaboga:
ale na pewno będzie dobrze :-) :-)
no to to wiedziałam od zawsze, ze przed czase trzeba jechac tam gdzie mają patologię noworodka, ale póki nie rodze to nie ma sensu tluc się 40 km. Tym bardziej, ze moim zdaniem to powinna mnie zbadać i np gdyby się okazało, ze faktycznie rodzę skierować do drugiego szpitala, a nie odmawiać badania. W końcu nie rodzi się w 15 minut. Poza tym co to za patologia ciązy skoro badają tylko donoszone ciążę?
[ Dodano: 2009-06-17, 15:00 ]
Kurcze, wiecie co?! Tu u mnie jest sporo szpitali. Najbliższy 3 km od nas, potem 8, 12, 15 (tu az 2) a następny chollera dopiero 40 (to juz w Warszawie i tu to już nawet nie ma co wymieniac, bo spzital przy spzitalu ale od nas daleko). Czyli w najbliższej okolicy 4 szpitale. W żadnym patologii noworodka. A najbliższa porodówka, choć maleńka w tym oddalonym o 15 km. Bez sensu. Tyle szpitali w koło a jak coś się dzieje to nie ma gdzie pojechać. W ogóle w okolicy tylko jedna pediatria. Ani chirurgi dziecięcej nie ma ani neonatologi, a kurcze geriatrie 4!