mikusia
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

06 sie 2009, 09:20

anetko pewnie, nie przejmuj się różem :-) mój synalek też będzie chodził w pierwszych rozmiarach ubrań na biało, różowo i żółto ubrany :ico_haha_01: bo wiem jak szybko dzieci rosną i nie opłaca mi się robić na nowo wyprawki żeby tylko kilka razy założyć ;-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 sie 2009, 10:04

mikusia obejrzałam filmik. Długa się ściągał ale warto było czekać :ico_brawa_01: słodziuchna dziecinka :-) pokaże mężowi jak wróci z pracy.

ja mam usg 25 sierpnia to będzie jakieś 22, 23 tygodnie. Zastanawiam się, czy to nie za późno :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

06 sie 2009, 10:56

anetka - przeciez i tak bedzie przykryty kolderka albo kocykiem w wozku,wiec nikt nie zobaczy ,ze ma rozowy kombinezon,pozatym masz racje ,po co kupowac na 2-3 miesiace :ico_oczko:

anusiek, moj lekarz powiedzial,ze mam przyjsc miedzy 20-22 tygodniem,bo wowczas najlepiej widac wszystkie narzady,no i plec juz mozna zobaczyc i nawet uwierzyc w to,co sie widzi :ico_oczko:

mikusia, sliczny Wojtus,a nastepnym razem wrzuc film na wrzuta.pl :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sie 2009, 11:33

Hej dziewczyny :-)

mikusia, słodziak z tego Twojego synka, rzeczywiście warto trochę dłużej poczekać, ale obejrzeć. :-D

anetka607, czekamy z niecierpliwością na wiadomości z usg. Co do kolorów to ja bym się nie przejmowała. Przy takich małych szkrabach to nie jest takie istotne. Ważne by było maleństwu ciepło.

mikusia

06 sie 2009, 11:43

anusiek ja przy Dominice byłam w 23tyg na usg połówkowym ;-)

shiva mam do ciebie pyt. Jak oni ci sprawdzają długość szyjki? normalnie lekarz wsadza ci palca? czy tylko sprawdza wziernikiem?? bo mój lekarz mnie bada tylko wziernikiem i coś mi się wydaje że nie sprawdza czy mi sie tam nic nie skraca :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sie 2009, 11:58

mikusia, Do tej pory lekarz badał mnie ginekologicznie (wcześniej wziernikiem - ale to jeszcze jakieś 4 tygodnie temu - a teraz już samą ręką - zdecydowanie mniej boli) Poza tym to chyba niezbyt bezpieczne przy skracającej szyjce pchać do środka wziernik :ico_puknij: Zresztą co lekarz to opinia :ico_noniewiem: Natomiast wczoraj oprócz zwykłego badania, zrobił szybkie usg dopochwowe, by sprawdzić dokładną długość szyjki. Wtedy też widać, czy się ona otwiera. Zdecydowanie bardziej dokładne badanie i bezbolesne. Może poproś lekarza, by zmierzył dokładna długość szyjki.

mikusia

06 sie 2009, 12:37

no zapytam go jak będe mieć wizyte :-) tylko to dopiero 20-tego :ico_noniewiem:

a ja dziś jak tylko wstane to mam skurcze :ico_olaboga: tzn twardnieje mi cały brzuch :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sie 2009, 15:37

U mnie dziś brzuszek nie twardnieje :ico_brawa_01: Tylko lekko na dole pobolewa, ale to bardziej mięśnie od leżenia, bądź pęcherz :ico_noniewiem: Niunia jest nisko, więc mocno napiera. Ale choć jedna sprawa się trochę uspokoiła :-)

mikusia

06 sie 2009, 20:53

za to ja mam dziś brzuch jak głaz :(
a na dodatek od godziny boli podbrzusze dość mocno.. :(
wzięłam teraz 2 magnezy i troche "puściło" i zmiękł, ale dalej boli :ico_noniewiem:

nie wiem czy sie nie będe musiała poratować nospą :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zaczarowana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sie 2009, 21:04

Hej dziewczynki :ico_sorki: :ico_ciezarowka:
Widzę że nie za wesoło u Was
Shiva dbaj o siebie kochana, trzymam kciuki za Twoje i dzidzi zdrowie. Oszczędzaj się, bo jak nie to położą Cie do szpitala i pewnie jeszcze relanium zaaplikują żebyś za bardzo się nie wierciła, tak jak mojej siostrze w 6 miesiącu. Jednak mam nadzieję, że żadnych takich akcji nie będzie!!
mikusia, Też masz przeboje z tym twardnieniem brzuszka, oby szybko przeszło :ico_sorki:

Ja nie wiem tyle latam, czasami się przemęczam, dużo jeżdżę i całe szczęście nic się złego nie dzieje, prócz bolącego kręgosłupa :ico_sorki: Ale myślę że to nagroda za nerwy zjedzone w pierwszych tygodniach :ico_sorki: :ico_sorki:

A więc kochane proszę przestrzegać zaleceń lekarzy i się nie denerwować :ico_nienie:
i ucałować brzuszki od forumowej cioteczki i jej synka który też jest jeszcze w brzuszku :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”