28 sie 2009, 11:49
lidziasc, marcia_pod, kochane a dlaczego bierzecie dhuposton ??? macie niski progesteron ??? wiem ze w polsce podaje sie go i to bardzo czesto ale moja lekarka (bardzo dobra) uswiadomila mnie dlaczego nie powinno sie tego robic , wiec progeteron podaje sie tylko wtedy gdy ma sie za niski poziom i innym przypadku nie ma sensu go przyjmowac bo moze bardziej zaszkodzic niz pomoc , owszem progesteron jest odpowiedzialny za ytrzymanie ciazy ale jesli ciaza ma wady nic na to nie poradzimy a progeteron moze jednynie podtrzymywac martwa ciaze co moze prowadzic do powaznych infekcji , dlatego np w UK sie go nie podaje , i wiem ze wiele osob ma zle zdanie na temat tutejszej opieki ale w polsce juz robi sie podobnie , i ja sadze ze podawanie antybiotyku na bele katar to glupota !!! trzeba mic zdrowy rozsadek , pisze Wam dlatego ze ja smama baralam luteine na poczatku ciazy i po rozmowie z moja lekarka przestalam ja brac , wiem jak bardzo sie boicie bo ja mialam i mam to samo po nocach mi sie sni ze krwawie ze z dzidzia cos nie tak , ale musze jakos myslec pozytywnie bo zawriuje :ico_puknij:
[ Dodano: 2009-08-28, 11:55 ]
marcia_pod, no to teraz rozumiem dlaczego bierzesz dhuposton :ico_sorki:
oszczedzaj sie kochana :ico_sorki:
wiecie poprstu cos mi sie robi jak slysze co dziewczyny pisza o lekarzach kazda jedna dostaje progesteron bez zadnych badan niczego :ico_olaboga: na cholere a wlasnie po to ze jest drogi a w PL lekarze maja zysk z zapisywanych lekow :ico_zly: ja jak bylam z malym w pl i mial katar i kaszel poszlam do lekarza za wizyte 50zl a lekow tyle dostal ze szok :ico_szoking: sprey do nosa syrop antybiotyk jakas oslone witaminy :ico_szoking: zaplacilam prawie 200zl :ico_szoking: a tak naprawde nic mu nie pomoglo tylko sie pogorszylo wrocilam tutaj dostal antybiotyk na 4 dni i jak reka odjal jeden i za darmo , no mowie wam . aha dobra rozpisalam sie hi hi