02 paź 2009, 09:01
slooowgirl, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: witaj w naszym gornie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Julci tez mowilam ze mam dzidzie w brzuchu, a kiedy mialam mdlosci i mnie brzuszek bolal, to mi powtarzala ze ja nie mam bolu brzuszka, tylko dzidzie w brzuszku :ico_oczko: hihihihi
dwojeczka oj dziewczyny, u mnie troche latwiej, Julcia chodzi do panstwowej opiekunki a potem do przedszkola bedzie chodzic jak skonczy 3 latka :ico_brawa_01: a A. pracuje od 6 do 16 musi wypracowac 45 godzin, ale ze jest kierownikiem w netto to czesto przycjodzi sobie pozniej albo wychodzi wczesniej, nikt go nie sprawdza, wiec i z jego strony bede miala pomoc. Ale zastanawialismy sie wlasnie nad au-pair, taka dziewczyna ktora sie zaprasza na rok czasu, ona ma pomagac przez 3-5 godzin dziennie bez weekendow przy dzieciach, troche letkiego sprzatania, mozna tez z nimi sie umowic ze np co drugi tydzien bierze dzidzie na nocke, choc z tego raczej bym nie korzystala, ale jest taka mozliwosc jesli ktos czulby taka potrzebe. Zawsze to pomoc, w dzien au-pair normalnie wysyla sie do szkoly, i sie bierze ja jako czlonka swojej rodziny, musi miec swoj wlasny pokoj, i trzeba jej pokazywac kulture i danie, nie tak ze musisz ciagle z nia jezdzic, ale po prosu jesli samemu sie gdzies z nia jedzie to trzeba ja zabrac ze soba. Mysmy zastanawiali sie nad au-pair z filipin, bo wszystkie babki z filipin jakie tu znam sa bardzo cieple rodzinnie, mile, spokojne i maja dobre poczucie humoru. Wiec jakos nabralam ufnosci do tej kultury. A. siostry maz pochodzi z filipin i jego rodzice sa po prostu najsmiesniejsi na swiecie, szczegolnie tata, wyglada jak komik i rozsmiesza jak komik hiiihih :ico_brawa_01: