Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

21 paź 2009, 22:23

Rybciu, niewiedziałam że i u Was były takie prblemy, ale tak jak Eve napisała, najwazniejsze , że teraz idzie wszystko dobrze i oby tak dalej, trzymam kciuki za całego serca &&&
magdalenko strażak też może być :-D
:-D to super.

karmelko, gratuluję :ico_tort:

A co tam u Was?
Co u reszty?

Awatar użytkownika
zaczarowana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 paź 2009, 00:49

Witam witam, fajny temacik :-D
Kłaniam się :ico_sorki: Ula jestem i oczekuję synka

Moja mała historia.....

"zew natury" odezwał się dość wcześnie bo jak miałam 20 latek (teraz mam 21 także nie tak dawno). Na początku były starania, mpże nie takiejak u Iwonki, ale były i co? i cisza... W końcu daliśmy sobie spokój. Zmieniliśmy plany na życie i lada moment (jakieś dwa miesiące po skończonych staraniach) poczułam błogosławieństwo :-D Cieszyłam się niezmiernie ale bałam się strasznie, bo plamiłam. Okazało się że mam krwiaka i kosmówka się oddziela... No i leżenie plackiem, luteina i czekanie... Tak do 14 tc. potem było ok aż w 27 tc zabrało mnie pogotowie z krwawieniem... Takiego strachu to ja nigdy w życiu nie czułam :ico_sorki: Poleżałam w szpitalu niecały tydzień, wszystko się unormowało i znów w 32 tc dostałam skórczy i szyjka zaczęła się skracać... Tu męczarnia, bo dostałam fenoterol, tabletki uspokajające i wszytsko co rozkurczowe, czyli nospa i magnez, ale i tak się nie poprawiało, zwiększono mi dawkę na największą i jak narkomanka do teraz to ciągnęłam. Właśnie dziś całkowicie odstawiłam leki a maleństwo dostało pozwolenie od lekarza na przyjście na świat także taraz zostało mi czekać :ico_brawa_01:

Dziewczynki które są w ciąży- życzę Wam dodreptania beż komplikacji do samego terminku, a tym które się starają samych drugich kreseczek na testach

Awatar użytkownika
zuzab
Papla
Papla

22 paź 2009, 06:11

@ nie przyszła :ico_brawa_01:

robiłam test -wynk: brak drugiej kreski :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: chyba jakiś "fabrrik feler"(czyt. popsuty test)

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 paź 2009, 09:01

zuzab jeśli @ się nie pojawi to powtórz test.Jak zrobiłam pierwszy test to ledwo było widać drugą kreskę.Nawet miałam go wyrzucić

Awatar użytkownika
Jagna30
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

22 paź 2009, 09:37

zuzab, ja podobnie..pierwszy test wyrzuciłam ..pokazywał wynik ujemny...kilka dni pozniej,test pokazal druga kreseczke,slabiutka,ale pokazal :-D
nastepne 2 juz byly wyrazne :-D :ico_haha_01:

cierpiliwosci :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 11:29

Magdalena_82, no troszke sie dzialo,ale teraz juz czekam na szczesliwy final :ico_sorki:

Trzymam tez kciuki za owocne wasze starnka :ico_oczko:

uleczka170, o fajnie,ze dolaczylas do nas i czekamy na Gracjanka :-D

zuzab, ja w tej ciazy robilam 4 testy,jeden 7 dni po zaplodnieniu,bo podobno test wykrywa juz taka ciaze - negatywny,po 3 dniach kolejny test - negatywny,po kilku dniach 3 test,bo wymiotowalam i zle sie czulam - negatywny i dopiero 2 dni po spodziewanej miesiaczce ( ja mam cykle 30-dniowe) wyszly dwie kreseczki :ico_wstydzioch:

Mam nadzieje,ze u Ciebie tez tak bedzie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

U nas dzis spiacy dzien,za oknem szaro i buro,w domku maz napalil w piecu i jest cieplutko,wiec nic tylko spac :ico_spanko: Dobre tylko to,ze mezus w domu,bo ponocce ma dwa dni wolne :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 paź 2009, 12:13

Witam,

My staraliśmy się trzy cykle i się udało :-) jestem szczęściarą choć pamiętam jakie było rozczarowanie po pierwszych nieudanych. Siedziałam i płakałam, tak bardzo chciałam już już.

Tak naprawdę w tym udanym cyklu trochę odpuściliśmy i udało się właśnie wtedy.
Wymioty, temperatura i złe samopoczucie pojawiły się jakieś 2 tyg po zapłodnieniu. Myślałam że to grypa żołądkowa i zostałam tak zdiagnozowana. Testy zrobiłam trzy w róóżnych odstępach czasu ale były negatywne i odwodniona już zaczęłam brać leki na tę grypę. Czego potem żałowałam bardzo...bo bałam się że nimi zaszkodziłam maleństwu.

Wymioty minęły ale bardzo źle się czułam i zaczęłam podejrzewać, po 3 negatywnych testach jakąś poważną chorobę u siebie. Jednak za namową męża zamiast do lakrza zrobiłam kolejny test i ujrzałam upragnione 2 słabutkie kreski...nie dowierzałam aż do badania krwi.

Teraz czekam na grudniowy Prezent :)
Dziewczynki starające się życzę Wam wytrwałości i szczęścia czym prędzej a tym już noszącym duuużo zdrówka i radości z bezproblemowej ciąży.

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 15:52

Hej

O widzę że powtarzają się tu magiczne trzy cykle :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Może i u nas zadziała :ico_sorki:

zuzab, przykro mi....następnym razem musi się udać, ale rzeczywiście poczekaj i może powtórz test...
Właśnie dziś całkowicie odstawiłam leki a maleństwo dostało pozwolenie od lekarza na przyjście na świat także taraz zostało mi czekać :ico_brawa_01:
wspaniale, że wszystko dobrze się kończy....to juz niedługo będziesz tulić dzidzię :ico_brawa_01:
Trzymam tez kciuki za owocne wasze starnka :ico_oczko:
no to ja nie dziękuję :ico_oczko:

Witam wszystkie staraczki i te już :ico_ciezarowka:

U nas dziisaj pochmurnie...i pada co jakiś czas.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 17:12

anusiek, witaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no to ja nie dziękuję :ico_oczko:
- to moze nie :ico_oczko:

U nas tez pochmurno :ico_olaboga:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 19:13

Antoś ogląda dobranockę i zaraz idzie lulu a to oznacza czas dla rodziców :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”