Witam :-D
Widzę że problemy szyjkowe są omawiane.
karmelka, ja w 24tyg wylądowałam w szpitalu,bo bardzo twardniał mi brzuch i ciągnęło.Było podejrzenie problemów z szyjką.Po USG okazało się ze dobrze że tak wcześnie zareagowałam bo szyjka miała 3cm.Dostałam fenoterol i isoptin do brania,ale skurcze nie ustępowały,z szyjką się nic nie działo a tylko kołatanie serca miałam i drżenie rąk po tym fenoterolu (6x1tabl)
Teraz biorę tylko cordafen i magnez przeciwskurczowo,ale głównym czynnikiem który zapobiega skracaniu czy rozwieraniu jest leżenie.Wstaje tylko do łazienki i po jedzenie do kuchni.Jak na razie jest dobrze.W środę mam kontrolne USG szyjki to sie dokładnie dowiem co i jak.
Trzeba być dzielnym choć wiem ze to cholernie trudne.Będzie dobrze.
Eve i Aniołkowe Mamusie pytanie mam-kiedy dostałyście @ po?u mnie dziś 30dc cyklu i nic.i troche się boję...
Ja pierwszą @ po wyłyżeczkowaniu dostałam po 28dniach,a kolejne równo co 24dni i tak przez 8 cykli aż znów zaszłam.
U Ciebie jednak,tak jak Ewcia wspomniała, przez poród może sprawa wyglądać inaczej.
Mnie w szpitalu powiedzieli że pierwszą @ powinnam dostać po ok 4-6 tyg od zabiegu.Ale jeśli się martwisz to skonsultuj się ze swoim lekarzem.