12 maja 2010, 14:16
Witajcie Dziewczyny :-) Jestem w 12 t.c. i baaardzo się cieszę, ale również mam stresa, czy wszystko będzie dobrze. Jak widze w tv reklamy chorych dzieci to płakać mi się chce. To moja pierwsza ciąża. Modle sie codzień żeby dobrze było. Czuje się świetnie. Nie wymiotowałam ani razu, miewam tylko mdłości, wcześniej bardziej mnie męczyły, a teraz rzadko. Czasem brzuszek pobolewa. Mam wachania nastrojówi czasem zawroty głowy i mi słabo. Do tego podwyższona temperatura ciała. Ciągle prawie 37 stopni, czasem nawet ponad. Mam na dodatek cyste od samego początku. Wcześniej była spora i miala 8 cm (było ciężko, bolało mnie w brzuchu i musiałam bardzo uważać żeby nie pękła i czułam się jak terrorysta chodzący z bombą, która może wybuchnąć :ico_noniewiem: ), teraz ma 4 cm. Biorę Duphaston od początku ciąży i Folik. Teraz ostatnie opakowania i koniec, a zamiast Foliku mam zakupić jakieś witaminy. Kompletnie nie wiem jakie na dodatek.. Mój gin stwierdził, że jakiekolwiek. Myślałam o tym Feminatalu+DHA ale pisze, że ten najlepiej zażywać od 13 t.c. Proszę o jakąś radę w związku z tym :-)