Czesc babeczki :-D
Moje dziabągi dostpiają więc mam chwileczke :ico_brawa_01:
bigottka, moje chłopaki od samego początku po kąpieli i butli leżą w łóżeczku mają zapalone światło i grzechotki rozwieszone i albo odrazu zasypiają albo chwilke pomarudzą i zasypiają, ale nie nosze na rękach i nawet staram się nie wyciągać z łóżeczka. Czasem daje troszke herbatki. Zasypiają najpóźniej o 19.30.
Może spróbujcie ją odłożyć do łóżeczka po kąpieli i butli, i wyciągać przyptlić jak już będzie bardzo płakać chwilke poprzytulać i jak się uspokoi to znowu do łóżeczka, i tak kilka razy albo kilkanaście razy na samym początku a potem pewnie nauczy się sama zaspypiać i będziecie ją pewnie codziennie wyciągać o jeden raz mniej. Oducz zasypiania przez bujanie bo przecież będzie coraz cięższa i ręce ci odpadną :ico_oczko: No i co ważne żeby w domku było w miare cicho, światełko jakieś przymulone i nic do niej nie mów!!!
ja też chcę sama gotować dla małej
ja też chce sama zacząć gotować. Isia podaj nazwe książki chętnie sobie zakupie!!
A tu jest stronka gdzie są fajne przepisiki (Betina mi podała.)
http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm
[ Dodano: 2010-02-16, 09:00 ]
No i jeszcze jedno Bigottka, nie daj sobie wmówić że bujanie to jest złe dla dziecka bo to nieprawda. Bujanie rozwija kilka ważnych zmysów i powoduje że dziecko może zacząć szybciej łapać równowage np przy chodzeniu bo się błędnik "wyrabia"
Ale z zasypianiem to napewno będzie ci łatwiej jak będzie zasypiać sama bez bujania!!!
Jak jestem bardzo zmęczona po całym dniu zabawy i zajmowania się nimi i dzięki temu że tak sami zasypiają to jest mi duuużo łatwiej!!!