ananke,
zalezy mi na tym zeby zarobic sobie na mieszkanie..wyjechac gdzies gdzie nie bede zawiedziona i nie bede musiala zaraz wraca spowrotem...ile ludzi powyjezdzalo, ale nie mogli niczego znalezc i wrocili tracac pieniadze.. :ico_noniewiem:
Kochana, u nas zarabia się przez agencję pracy "marne" 5.80funta na godzinę... minus podatek rzecz jasna... ale jak się załapiesz na kontrakt to juz płacą lepiej...
rzadko kogo przyjeżdżającego samemu stać na wynajem domu/mieszkania, u mnie w mieście ludzie wynajmują po kilka osób jedno mieszkanie, wiesz, po sztuce na pokój, czy parami, bo i takie przypadki znam...
ogolnie interesuje mnie wyjazd na dluzszy czas..gdzie jezyk wymagany jest minimalnie szczegolnie angielski, no i kwestia umiejestnosci
to nie masz innego wyjścia, jak szukając ofert pracy zaczniesz doszkalać się :-) nie będzie lepszego na to czasu, bo wyjeżdżać za granicę (gdziekolwiek) to już bez języka się nie da... choć sama znam "kilka" osób, które tak wyjechały i jakos im czas płynie...
pamiętaj, że duże pieniądze łatwo nie przychodzą... chyba, że na loterii wygrasz... dlatego uważaj i sprawdzaj uważnie (jak Gabi podpowiada o firmach) - czy nie lepiej zamiast kusić los troszkę popracować ciężej? :ico_sorki:
powodzenia Ci życzę :-)