19 kwie 2010, 11:10
hej kochane :-)
jagódka doczytałam o twoich nocnych problemach...nie wiem jak Ci doradzić, poza jednym - nie mozesz pozwolić wisieć Małej na cycu, bo bedzie jeszcze gorzej i na końcu w ogóle persia z tych nerwów i przemęczenia przestaniesz karmić. A smoczka ciągnie tak? Bo u nas był poroblem dopóki Tymek nie przekonał sie do smoczka, przez pierwszy tydzień też wciąż by przy cycu siedział. A powiedz - w dzień jak często je? I jak śpi? Ja bym proponowała...przeciągac Małą z jedzeniem - niemozliwe, zeby co godzinę była głodna, po prostu nie doje, zaśnie przy cycu, potem sie budzi, znowu tylko troskze pociamka. Musisz porządnie ją raz przeciągnac z jedzeniem, najlepiej przed wieczornym spaniem. Nie o to chodzi, zeby ja głodzić nieludzko, ale nie karm jej jak tylko zapłacze. Musi porzadnie zgłodnieć, wtedy naje sie do syta. Poza tym - ja już kiedyś pisałam - u nas działalo ciągniecie delikatne włosków za uszkiem do przebudzenia przy cycu.
A przed wieczornym spaniem - codziennie kąp ja o tej samej porze, wszystko rób w idenycznej kolejności, nawet muzykę w tle podobną puszczaj, to samo do niej mów, niech bedzie powtarzalnosć i zobaczysz, ze Młoda szybko załapie,ze zbliza się noc i czas dłuzej pospać :-) u mnie i z Jagą i z Tymkiem sie to sprawdza :-)
poza tym- moze Ona potrzebuje po prostu twojego zapachu np? znajdź cos zastępczego, hm? jadze pomagało podłozenie noszonej w dzień przez mnie blzueczki do zasypiania :-) musisz popróbowac :-)
A my po nocce wyspanej, ale nie bedę was drażnić :ico_oczko: ale za to u pediatry niefajie, bo po odczytaniu wyników Młodego stwierdziła, ze ma lekką anemię :ico_placzek: dziwne, bo wg norm w necie wsztsko było ok :ico_noniewiem: do tego Mały waży 5650 :ico_brawa_01: prawie 0,5kg na dwa tygodnie :ico_brawa_01: wiec jak moze mieć anemię? :ico_noniewiem: no nie wiem, dała zelazo, ale nie wiem czy mu dam, bo jeszcze z zapraciami zaczniemy wlaczyć. sobie zrobię badania, moze ja mam niedobory :ico_noniewiem: do oczka i do noska dostaliśmy te same kropelki - za tydzień powinna byc poprawa, jeśli nie - do okulisty bedzie trza iść a tą ropką :ico_noniewiem:
a u nas pogoda przepiękna. ja po lekarzu byłam z Młodym u mamy na kawce, teraz chatke sprzątnęłam, pranie rozwiesiłam, teraz kawusia 9anatol :ico_zly: ) a potem szuru na spacerek po jagę :-D