lidziasc, :ico_sorki: oby i u Ciebie cus sie ruszylo :ico_sorki: no jeszcze nie wiadomo, szwagierka ma 2 cm rozwarcia ( ta o ktorej pisalam ze dostala skurczy i w szpitalu ja polozyli ) juz wrocila do domku bo skurcze zanikly, ciekawe kiedy u niej sie rozwinie akcja ale ona jest dopiero w 35 tygodniu ciazy :ico_olaboga:
jak mi te wody odchodzily to ja nawet nie bylam pewna czy to wody i wciaz na sto procent niewiem, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo nie utrzymac siusiu. Obudzilam sie z mokrymi gatkami i pomyslalam hoho ktos musi na toaletke szybko isc, wiec poszlam, zalatwilam sie a potem poszlam do kuchni a tu plask - ciurkalo mi jak siusiu wlasnie mimo ze miesnie mialam rozluznione. Zaczelam sciskac miesnie tak jak chce sie zatrzymac mocz ale dalej lecialo i zupelnie przejrzyste jak woda, bez zapachu. Wyplynela tak moze szklanka i potem tylko ciurkalo, wiec zalozylam podpache, zadzwonilam po A. i pojechalismy do szpitala. A tam stwierdzili podczas badania ze to nie na sto procent wody bo wtedy podczas badania by tez cos lecialo, zaden sluz mi nie wychodzil tylko wlasnie takie cos jak woda i glutki ale malo tego wiec stwierdzili ze to bardziej jeszcze czop z szyjki. No i podpache znow mialam zalozyc i pojsc sie przejsc. Jak wrocilam to znow podpaska jako taka mokra ale stwierdzic 100 procentowo nie mogli czy to wody :ico_noniewiem: Ale babka mowi ze jestem dobry centymetr otwarta i glowke mogla czuc tylko cos tam tlumaczyla czego nie zrozumialam ze wygladalo na to ze dzidzia wciaz lezy w tym worku czy cus tam, dlatego watpili w te wody. Skurcze tez nie wielkie, wogole mnie nic nie boli, krwawienie wciaz jest ale malusko wiec mysle ze to po prostu od badania. Szyjki juz nie ma i pochwa jest tez zgladzona, narazie nic wiecej sie nie dzieje wiec czekam. Ale byly trzy babki co rodzily na raz - krzyki potworne :ico_szoking: az sie prawie pobeczalam jak tego sluchalam, zaraz zatykalam uszy bo krzyki naprawde potworne :ico_olaboga: Ja juz jednak slabo pamietam jak ja sie zachowywalam przy Julciowym porodzie, pamietam ze krzyczalam ale zeby to brzmialo jak te babeczki, no hmmm pewnie tak :ico_olaboga: Ach coz za potworna praca poloznej :ico_olaboga: No wiec czekamy na albo wiecej wod ( jesli to byly one ) albo bolace skurcze, te co mam narazie leza tylko na 75-78.