Witajcie, wczoraj mnie nie było bo nie miałam czasu nawet komputer włączyć :ico_olaboga: Od 2 dni próbuje mała zarejestrować na szczepienie, ale udało sie dopiero na jutro :ico_zly: Chyba jedna lekarka jest na urlopie i ta druga ma wszystkie dyżury....
Byłyśmy dziś u lekarza w poradni rehabilitacyjnej. Dwie lekarki Justynkę oglądały i powiem wam szczerze że sie po prostu czepiają. Że symetria jakaś na prawą stronę nadal jest, że stópki źle reagują bo palce podkurcza - i tak gada baba jedna z drugą. A na koniec że ona się nie będzie czepiać. Nic mi nie powiedziały, tylko dały jakiś świstek papieru z którego wyczytałam że na kontrolę za 3 miesiące. Ehh zła jestem, ok 21 zadzwonię do pana Tomka, który z nami ćwiczy, może on mi wytłumaczy o co chodzi - to taki sympatyczny człowiek :ico_sorki:
Wczoraj byliśmy na zakupach i u mnie w pracy.Skwar był niesamowity. W sumie chodziłam za pantoflami, ale nic ciekawego nie znalazłam. Skończyło się na 2 koszulkach na krótki rękawek dla mnie oraz butach i koszuli dla męża. Wróciliśmy już o 19 do domu i byłam tak wykończona że marzyło mi się tylko poleżeć. A tu lipa, Justynka zasnęła dopiero o 23.30 :ico_szoking:
anetka607, spóźnione ale szczere życzonka dla Klary za te skończone pół roczku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Klara już rzeczywiście je takie "dorosłe" jedzenie, może panikuję, ale może powinnaś skonsultować to z pediatrą. Bo nie wiem czy nie za wcześnie na chlebek, miód czy szynkę :ico_noniewiem: Ale wiesz, ja się nie znam a każde dziecko jest inne, moja mała przy ziemniakach z sosem i piersią z kurczaka (zmiksowanymi) potrafi się dławić :ico_olaboga:
Marcela klade przed 20ta, czasami usnie w 10min czasami zajmuje mu to godz :ico_oczko:
budzi sie zazwyczaj ok 6.00
po jakiejs godzinie drzemka, 2godz :-)
no i pozniej w dzien z 3 drzemki po 30min, czasami dluzsze :ico_oczko:
ślicznie śpi Twój synek, no i najważniejsze że sam zasypia :ico_sorki:
ostatnio popija troche soczek jablkowy albo gruszkowy, kiedys wystarczylo troszke soczku a reszte wody a teraz pol na pol bo inaczej pluje :ico_noniewiem:
przyzwyczaił się do dobrego ;-) Moja w dalszym ciągu pije herbatki lub wodę przegotowaną
Nie wiem co z tym Adasiem robić on nic nie chce pić, nawet jak jest głodny, a tu takie upały, woda ble, woda z cukrem ble, soczki ble, herbata ble, to co ja mu go jeszcze dać, co by go nie uczulało :ico_placzek: Jak go przetrzymałam żeby wypił na głodnego to płakał i wypluwał a potem wciągnął 130 mleka.
ojej to rzeczywiście nieciekawie wygląda :ico_szoking: przy takich upałach to choć trochę powinien wypić :ico_olaboga:
dorotaczekolada, no Lenka faktycznie rośnie jak na drożdżach :-) No ale najważniejsze ze znowu masz mleczko i że polubiła też inne rzeczy :ico_sorki:
Justynka upodobała sobie pełzanie do tyłu już od jakiegoś tygodnia bardzo sprytnie sie przemieszcza, a wczoraj zauważyłam, że zaczyna podnosić tyłek jakby chciała na czworaka sie podnieść :ico_brawa_01: Najśmieszniej jest, gdy próbuje złapać zabawkę przed sobą i zamiast sie do niej zbliżyć się oddala, ale sie wtedy złości :ico_haha_01: