02 lip 2010, 15:25
Dziewczyny ,a nie uważacie ,że usuwanie na gwałt zdjęć mija się z celem?Przecież każda fotografia ,informacja czy wypowiedz pomimo usunięcia przez nas i tak gdzieś w tym internecie pozostaje??A zdjęcia dodawane na forum?nie są jakoś szczególnie zabezpieczane ,tak więc możliwość ich wykorzystywania czy przetwarzania bez naszej wiedzy i zgody jest bardzo duża.Nie łatwiej podpisywać każde zdjęcie,czy tez oznaczyć "znakiem wodnym",tak żeby ograniczyć możliwość wycięcia?Generalnie ,trzeba się 3 razy zastanowić zanim cokolwiek puścimy w eter. Ja nie dalej jak 2 lata temu boleśnie się przekonałam jak bardzo nasza otwartośc na forum może zaszkodzić.Znalazła się Pani X ,która śledziła mój każdy wpis,a potem wykorzystała to przeciwko mnie,dlatego zmieniłam nick i mało udzielam się na forum.Warto myśleć o swoim bezpieczeństwie za w czasu i nie płakać nad rozlanym mlekiem. Niedawno usunęłam nk-z innych powodów ,niż te o których piszecie,ale wróciłam bo potrzebowałam kontakty do paru osób.I to wszystko ,jeżeli chodzi o funkcjonalność nk w moim przypadku.