Jak cię męczę to nie odpisuj :)
:ico_haha_01: :ico_haha_01: nie męczysz ale zachwujesz się jak każda normalna matka :ico_haha_01:
sama widzisz ze mały bardzo potrzebuje towarzystwa dzieci ,nawet jak sie tam popstykaja to co ,w końcu bedzie wiedział ,że jak ktos mu odda to będzie go bolało :ico_oczko: dzieci tak sie uczą na włąsnych błędach ale my dorośli jesteśmy po to by zawsze tłumaczyć co wolno a co nie i jakie tego sa skutki czyli nasze międzyludzkie panujące zasady :ico_haha_01: zobaczysz ,że za jakis czas będzie spokój :ico_oczko: jak nauczycielki beda tobie zwracać uwagę to słuchaj tego uważnie ,w końcu dziecko inaczej zachowuje się przy nas a inaczej jak nas nie ma :ico_oczko:
jak masz jakąś wątpliwość po prostu podejdź do którejś z pań i porozmawiaj o tym :ico_oczko:
na pewno nie zrażaj się początkiem :ico_oczko:
Zuzka była zawsze spokojna i raczej grzeczna wolała się rozpłakać i oddać zabawkę niż o nią powalczyć ,tez na poczatku interesowały bardziej ją zabawki niz wspólna zabawa ,ale potem zauwazyła ze taka zabawa tez ma dobre strony i wciągała się coraz bardziej ,potem to potrafiła zawalczyć o swoje i cale szczęście :ico_oczko:
zobacz jak wygląda życie ludzi dorosłych np w pracy jak się potrafią kłócić ,jeden drugiemu świnie podkłada a inny będzie starał sie to wszystko objąć i kontrowersje prowadzić... tak samo jest w pkolu wśród dzieci muszą nauczyć sie współgrać z innymi ,czasem powalczyć a czasem ustąpić :ico_oczko: oczywiście mówię bardzo ogólnikowo,ale wiesz o co mi chodzi :ico_noniewiem:
ja w tym wszystkim widze dobre strony ,ze mały chce isc do pkola ze jednak opowiada jak było ,że jest zadowolony ,ale trzeba tez mu ciagle tłumaczyć czego nie wolno robić
w pkolu zawsze jest taki kącik grzeczności(może mieć inna nazwę)dla dzieci które nie słuchają pani i na prawdę sa dzieci które tam często nie siedza bo nie chcą tam być
naprawde nie wiem jakie trzeba byłoby miec dziecko by było wywalone z pkola,taki rodzic juz naprawdę nie słucha co mówi do niego pani,a nie wykluczone ze sa w takiej rodzinie poważne problemy,bop dziecko uczy sie zachowac jednak od nas
angielski jest wliczony w stawkę stała (tal było)i nauka jest na zasadzie bardziej zabawy niz nauki i zadne książki niesa potrzebne :-)
jakby co to smialo pytaj :-)