ja dzisiaj pospałam,nie dość że całą noc od 22-7 z 2 przerwami na siusiu,to jak odwiozłam młodą do pkola i położyłam się po 9,zasnęłam po 10 to A mnie obudził o 12.30 :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
u nas cieplutko,ładnie słoneczko grzeje,to siedziałam z Hanią na podwórku :ico_brawa_01:
ja też mam Rh- i na razie mój gin powiedział,że jeszcze na przeciwciała badań nie będziemy robić,dopiero za parę tygodni :ico_sorki:patrycja allop/ciala z tego co pamiętam to badanie mające określić czy nie będziesz wytwarzała przeciw ciał dla dziecka. To zależy od twojej grupy krwi. Z tego co się nie mylę to matki z Rh-
są pod ścisłym nadzorem lekarskim, bo wtedy jakoś ich organizm płód traktuje jako intruza i chce go odrzucić wytwarzając przeciw ciała. Chyba o to w ty chodziło, jak się mylę to mnie poprawcie.
wiola85 dużo zdrówka dla Filipka :ico_sorki: :ico_sorki: moja też miała niedobry antybiotyk po którym nawet ja bym wymiotowała i potem pojechałam po zmianę i dostała troszkę lepszy,ale jak twój musi zastrzyki bo innego sposobu nie ma to trzeba się pomęczyc,przynajmniej wyzdrowieje :ico_sorki:
ja też nie,jakoś dałam radę :ico_oczko:a co do picia glukozy to nie wspominam tego zle :ico_oczko:
mi też się tak wydaje,będzie cieplej to i dłuższe spacerki i będzie się chciało wyjść,to powinno się szybciej dojść do siebie :-DChyba dobry mamy termin tej ciąży, bo jak będzie zima to nie będziemy jeszcze takie grube by nic nie móc na siebie znaleźć, a jak się maluchy nam urodzą to miesiąc i lato i można dużo na dworze w ciepełku chodzić i zrzucić. jak myślicie?
dobrze by tak było,bo ja pierwszy raz rodziłam będąc w 42 tyg i nie uśmiecha mi się znowu czekać i wywoływać porodu :ico_nienie: chcę zobaczyć też tą stronę gdzie nagle mnie skurcze biorą i panikuję :ico_haha_01: :ico_oczko:Wiecie i taką ciekawostkę mi lekarz powiedział, że jak się rodzi pierwsze dziecko to ponoć się długo chodzi w ciąży, a drugie dziecko to zazwyczaj wcześniej się rodzi niż podaje termin. Jak to u was było? ja rodziłam w 41 tygodniu. Teraz mi mówi,że mam się szykować bliże j początku maja koniec kwietnia.