08 wrz 2010, 13:06
ziolaiprzyprawy, problemu z dostępem do popularnych przypraw nie ma , jest problem z przyprawami świeżymi i przyprawami mniej stosowanymi w kuchni polskiej , a jeśli sie je już dostanie to cena jest z kosmosu bądź produkt firmy "krzak "
my z mężem stosujemy różnego rodzaju przyprawy , ograniczając tym dodawanie soli , raczej unikam przypraw typu "warzywko , wegeta" zawierają dużo soli i polepszacze smaku i barwniki
co mnie ostatnio zdziwiło ( może mam chopla na tym punkcie :ico_noniewiem: ) ale zawsze czytam zawartość opakowania , date ważności itp. tak już mam niestety
i stoje w sklepie i chce kupić majeranek , najprostrzy w świecie i co czytam na tym opakowaniu 80% majeranek :ico_noniewiem: hmm no ok a co reszta jeśli mojej przyprawy jest w tym opakowaniu 80% a gdzie 20 , czym jest to 20 % , czytam o kraju pochodzenia i o tym że w majeranku może być jajo kurze , seler :ico_noniewiem: hmm skąd
ano tylko na jednym z opakowań jes informacja że w fabryce oprócz majeranku produkuja seler :ico_sorki:
lubie miec przyprawy na półeczce w oznaczonych słoiczkach , przyprawy króre sama mogę zemleć przed dodaniem , i kupuję też takie w torebeczkach aby uzupełnić te słoiczki , kupuje tez na wage w moim sklepiku ze zdrową żywnością :ico_oczko: