ja też tak miałam na początku,mało co mogłam jeść.Po wszystkim mi cukier skakał za bardzo i dlatego na insulinie się skończyło :ico_szoking: Musisz wyczuc co możesz jeść.U mnie najgorzej było po śniadaniu.Małą krimkę razowego zjadłam i miałam cukier 140 albo i wiecej,a z kolei po kolacji było ok.ostatnio mi po jogusrcie naturalnym skoczyl cukier :O musze sie tej doktor zapytac, bo przeciez glodzic sie tez nie moge
[ Dodano: 2010-11-21, 17:01 ]
Mój ginekolog ze względu na tą cukrzycę za każdym razem Filipa ważył.
Moja okazała się ciażową.Po 8 tygodniach trzeba znowu zrobić krzywą po 75g g;ukozy.Wcześniej nie ma sensu,bo hormony ciążowe mogą jeszcze zaburzać wynik.
Ja dostałam tez skierowanie na badanie hemoglobiny glikowanej.
Życzę ci dużo wytrwałości i siły,bo ciężko jest w ciaży z cukrzycą.Jedynym plusem jest to,że ma się naprawdę zdrowa dietę i nie tyje sie zbyt wiele.Mi przybyło trochę ponad 8kg.
Plusem było to,ze mi nie pozwolili rodzić po terminie,wiec sie nie martwiłam,że przenoszę.Poród wywoływali w dniu terminu.
Cukrzyca jest groźna jeśli nie ustabilizuje sie poziomu cukru,ale jeśli zastosujesz sie do wskazówek lekarza będzie dobrze.Wiadomo,ze się martwisz...też tak miałam.Cukier skakał a ja chodziłam i płakałam,bo się bałąm o dziecko i głodna ciągle byłam,ale jak mi dał insulinę to było już lepiej.No,ale diate była nadal.Dla dziecka się zrobi wszystko :-)
Pewnie ci to diabetolog powie,ale dopilnuj,aby po porodzie dziecku zbadali poziom cukru we krwi.To bardzo ważne,a w szpitalach zapominają o tym.