markotka, fajowe Walentynki :-) :-) Należało się!
Co do jacuzzi jest dokładnie tak jak pisała Murchinson! Można, ale trzeba uważać na temperaturę wody! No i też trzeba wiedzieć co tam rozpuścili w tej wodzie- czasem przesadzają z chlorem!
mi mężuś wczoraj to masaż zrobił,oj jak przyjemnie było :ico_brawa_01:
Mnie to za o męczy, żebym to ja go masowała. Zawsze się obrażał jak jakiś pacjent zadzwonił, a ja siup stół do auta i jechałam, a jemu ciągle odmawiam, albo mówię, że jestem zmęczona! Teraz mi troszkę na szczęście odpuścił :-)
Kolacyjka wyszła bardzo miło, dostałam prześliczny bukiet kwiatów :-) :-)
Co do makaronu:
Będzie potrzebne:
-paczka makaronu- ja używam penne pełne ziarno z lubelli
-śmietanka słodka 18%
-30 dag sera żółtego- tłustego- trę na tarce
- paczka mrożonego groszku
- jeden filet z kurczaka
- 2 żółtka jajek
Makaron gotuje na al dente. Kurczaka smażę na silnie rozgrzanej patelni, wcześniej go marynuje w przyprawach: pieprz biały, sól, bazylia, kilka kropel soku z cytryny. W międzyczasie gotuję groszek- chwilkę bo szybko robi się miękki. Jak makaron już się ugotuje wrzucam go na dużą patelnie- najlepiej woka- i chwilkę jeszcze podsmażam, dorzucam groszek. Do śmietanki dodać żółtka- rozbełtać, potem dodać starty żółty ser. Wlać do makaronu i czekać aż się zagotuje i zgęstnieje- na koniec dodaję kurczaka i na talerz! Palce lizać!
Zamiast zielonego groszku możecie dodać co tylko chcecie! Np. dobrze się komponują brokuły albo szpinak . Zamiast kurczaka może być boczek albo szynka:-)
[ Dodano: 2011-02-14, 19:12 ]
[img]http://img717.imageshack.us/img717/41/kwaitki.jpg[/img][/img]
A oto moje kwiatki :-)
[ Dodano: 2011-02-14, 19:16 ]
A do tego makaronu jeszcze szczypta gałki muszkatałowej na koniec :-)