02 mar 2011, 20:30
witajcie dziewczyny
no ja po wczorajszej wizycie bardzo dobrze..bedzie corcia, wargi sromowe dokladnie widoczne :-D mozg rozwija sie prawidlowo, dwie pelne polkule, serducho bijace prawidlowo, zoladek caly niczym nie zlepiony (jakies tam medyczne frazesy lekarz uzywal, dla mnie najwazniejsze ze dzidzia polyka wody plodowe i ona laduja w zoladeczku) i pecherz moczowy, ktorym je wydala - caly i prawidlowo funcjonujacy..dwie nozki, dwie raczki, kregoslup caly, mam zdjecia 3D, ale maz musi mi odpalic skaner, to wtedy sie wam pochwale...a juz dzidzia otwiera buzke, m-c temu jeszcze byla zrosnieta i juz bardziej oczka i nosek sa wyrzezbione :-D
ruchy juz czuje teraz coraz bardziej dokladnie, ale ja mam juz 20 tydz i 5 dni, wiec powinny byc odczuwalne coraz bardziej, tym bardziej ze dzidzia juz reaguje na gesty np dotykanie brzusia i glosy, wiec tatus tez moze juz zagadywac zeby rozrozniala glosy :-)
no i mam L4 do 11.03, potem jak bede chciala moge sobie przedluzyc..ale mysle ze wroce normalnie jeszcze do pracy, a w kwietniu moze znow na tydz czy dwa pojde :ico_noniewiem:
zirafka agentka z ciebie, ze jeszcze nikt sie nie domysla :ico_szoking:
u mnie juz brzuch widoczny dosc konkretnie, nabralam od poczatku juz 5 kg, wiec nie da sie tego ukryc, choc mi idzie tylko w brzuch, no i piersi z leksza bardziej spuchniete :-)
tosia super ze juz jestescie w domu i ze sprawy w pracy juz sie same zalatwiaja i mozesz miec spokojna glowe :-)
ja sama nie wiem co bedzie z moja praca jak wroce po macierzynskim, boje sie troche ze ta, ktora wezma na zastepstwo potem bedzie chciala zostac :ico_noniewiem: bo na razie kombinuja czy wziac kogos z zakladu od nas na ten czas na moje miejsce, czy kogos z UP :ico_noniewiem: mam tylko nadzieje ze mnie nie zwolnia, bo z dwojgiem dzieci a jedna wyplata to bedzie z nami krucho :ico_olaboga: nawet nie mysle :ico_chory: