Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

11 mar 2011, 18:57

chej dziewczyny...

mnie dzisiaj bardzo bolal brzuch-jak na okres... wzielam no-spe, bo mam jeszcze kilka sztuk z polski, a bol byl na prawde bardzo nieznosny...

Sejana, moja kolezanka-niemka, byla u nas wczoraj z synkiem, zeby sie chlopcy pobawili i pytalam sie jej co tu sie bie rze do szpitala i pytalam o ta koszule do porodu i ona mi powiedziala, ze jak przyjade do szpitala wczesniej nim sie do porodu bede nadawac, to bede musiala sie w swoja koszule ubrac i dopiero do porodu mnie w szpitalna-ta z golym tylkiem ubiora, a po porodzie znowu w swoja wlasna..

oj i popisane, moj syn steka i ciagnie mnie za reke, wiec lece...

agusia22
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 mar 2011, 19:17

jak przyjade do szpitala wczesniej nim sie do porodu bede nadawac, to bede musiala sie w swoja koszule ubrac i dopiero do porodu mnie w szpitalna-ta z golym tylkiem ubiora, a po porodzie znowu w swoja wlasna..
w naszym szpitalu jest tak samo.

a moj maly juz spi.Jakis marudny byl na wieczor i sam mowil ze chce spac.Ciekwe o ktorer sie rano obudzi jak tak wczesnie zasnal :ico_noniewiem:

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

11 mar 2011, 20:11

Czesc!!!
brawa dla Ewelci i Oksanki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

NowaSejana bylas dzis na ktg??? i jak tam?

Aniaaa jak Twoja dzidzia wazyla 1800g w 30 tyg to i tak duuuuuuza byla ,mi gin robil usg w 31 +2 i synek wazyl 1776g to i tak powiedziala ze duzy ale moze miala na mysli wymairy bo rzeczywiscie nozki na dlugosc jak 34 tydzien mial :ico_szoking:
Ja jezszce bede miala jedno usg ale to ze wzgledu na polozenie synka!!!

I wiecie co ja tak ciagle synek pisze bo my tak naprawde nie zdecydowalismy nad imieniem :ico_wstydzioch: Mnie sie tylko Szymus podoba i tyle!!! A tacie mniej...

Fintifluszka ja tez dzis 2 no spy lyknelam...poszlismy z M.tylko tu kolo nas do centrum handlowego a ja wogole nie moglam isc -skurcze nie skurcze.... :ico_olaboga: nie wiem ale i takie bole okresowe i te wszystkie kopniecia/zaklucia ale tak w samym kroku na wylocie ...ze juz myslalm ze rodze ..poza tym strasznie mi bylo niedobrze i od paru dni jakby raz dziennie czasem 2 mam rozwolnienie :ico_olaboga: i za kazdym razem sie boje ze to porod sie zacznie bo to tez ponoc moze byc jeden z pierwszych objawow!!!
I wogole jakis ten dzien taki w bolach caly ze sie az na 1,5 godziny sie zdrzemnelam!!! :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-03-11, 19:17 ]
I glowa mnie strasznie bolala...nie wiem, czy to nie od tego cisnienia ..bo dzis przyjrzalam sie tej mojej ksiazce ciazowej i ono mi jednak stale rosnie to rozkurczowe!!!bo na poczatku ciazy maialam 134/70 a wczoraj 140/90 !a pisza ze jak rozkurczowe wzrasta o 15 (u mnie o 20) to juz jest nadcisnienie ...ciotka moja mowi zebym sie upierala przy tabletkach -zeby mi dali w poniedzialek!!!
I pisala NowaSejana ze jej rece dretwieja mi tez palce puchna i takie sztywne sie robia az bola!!!ale z tego co moja ciotka miala to u niej sie woda odkladala i uciskala na nerw az do tego stopnia ze ona czucie wogole starcila w palcach!!! na sam koniec ciazy !potem wrocilo!!! :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-03-11, 19:18 ]
oj widze ze wszystkie sie "sypiemy"blizej konca.... :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-11, 19:20 ]
a synus ciagle kombinuje...bo brzusio pelza...szkoda mi go troche... bo z tego co "widze"to glowka w jedna i spowrotem bo nie ma miejsca...

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

11 mar 2011, 20:56

tez gratuluje Ewelci ;) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja dzis caly dzien z K. skladalam meble bo nam dzis rano przywiezli ufff ;)
juz przytylam 15 kg staram sie nie wchodzic na wage i dawno nie wchodzilam ale przed chwila weszlam nom i jest 15 na plusie ;)) mi tez gin kazal brac nospe forte bo brzuszek mam czesto twardy i oprócz tego magnes 3 razy dziennie
zauwazylam ze place mi puchna bo pierscionki czasem uwieraja ...
ok ide sie polozyc bo tez cos dzisiaj padnieta jestem pappap

Awatar użytkownika
Aniaaa

11 mar 2011, 21:03

agusia22, Twój synuś już poszedł spać,a moja panna usnęła o 15 i ledwo dałam radę ją dobudzić o 17... Więc zapowiada się ciężka noc,bo pewnie wcześniej jak o 1 nie uśnie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

NowaSejana, mi też gin kazał brać ale jak miałam takie dolegliwości to odstawiłam i sam później powiedział,że dobrze. Jak mi przeszło to znów zaczęłam łykać i skończyłam jakieś 2-3 tyg temu :-)

Fintifluszka, tabogucka, widzę,że już Was łapią jakieś boleści,a mnie nic a nic się nie dzieje :-D Założę się,że mnie jeszcze przegonicie :ico_haha_01: :ico_haha_01:

tabogucka, może jednak synkowi się uda przekręcić :ico_sorki: a próbowałaś mu troszkę "pomóc" ?
A co do wagi mojej dzidzi to wymiarami z OM różniła się tylko o jeden dzień z tymi z usg i gin powiedział,że przybiera w sam raz :-)
Wiadomo,że jest ta granica błędu,która wynosi +/- ok. 500g i mam nadzieję,że jednak dzidzia będzie mniejsza niż córcia :ico_sorki:
Z resztą z córą pomylili się o 400g :ico_oczko:
Okaże się wszystko po porodzie :-D

patrycjaaa, super,że składanie mebli macie już za sobą :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_brawa_01:

agusia22
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 mar 2011, 22:05

Więc zapowiada się ciężka noc,bo pewnie wcześniej jak o 1 nie uśnie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
wspolczuje :ico_sorki: jak moj maly zasnie w dzien to jest to samo.
Fintifluszka, tabogucka, widzę,że już Was łapią jakieś boleści,a mnie nic a nic się nie dzieje :-D Założę się,że mnie jeszcze przegonicie :ico_haha_01: :ico_haha_01:
nic nie wiadomo :ico_noniewiem: moze Cie tak od rzu wezmie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aniaaa

11 mar 2011, 22:09

agusia22, no może może :-D :-D chciała bym :ico_sorki:

Awatar użytkownika
serniczka
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

11 mar 2011, 23:19

babeczki dziekuje ze jestescie tak wyrozumiale i znosicie moje mendolenia...

ja tez chce juz urodzic....a jeszcze mnie rodzinka wkurza bo chca wiedziec ja na 100 procent bedzie Imie Malej...a ja nie wiem :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aniaaa

11 mar 2011, 23:31

serniczka, po to tutaj jesteśmy,żeby "wysłuchiwać" narzekań i nawzajem się pocieszać :-D :-D

Mów po prostu,że nie wiesz i tyle :ico_noniewiem:
U mnie też się zaczęły takie pytania i wysłuchuje od każdego jakie imię się komu podoba :ico_olaboga: Wiadomo,że i tak ja z mężem zdecyduję ale troszkę to wkurzające :ico_noniewiem:
A poza tym zaczęły się pytania typu: kiedy rodzisz ? i jeszcze nie urodziłaś ?
Do terminu 2 tygodnie,a już się wkurzam co będzie dalej :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

11 mar 2011, 23:34

chca wiedziec ja na 100 procent bedzie Imie Malej...a ja nie wiem
ja mam to samo z mezem, co dzien przynajmniej raz mi jeczy, ze mam mu teraz, natychmiast podac jakie imie mi odpowiada :ico_puknij:

Ja tam nie obstawiam wcale, ze szybciej urodze... po prosstu przechodze ta cize inaczej niz poprzednia-trudniej, co tu duzo mowic... w poprzedniej ciazy n koniec niby mialam miekka skrocona szyjke, troche mi brzuch twardnial, bo niby te skurcze przepowiadajace mialam, ale na nic nie zwracalam uwagi, moglam robic wszystko, nic mi nie dolegalo, a teraz sie czuje jak slon i czasami mnie gdzies tak boli, gniecie, ciagnie, ze chcialoby sie wrecz urodzic wczesniej, nie, zeby mi sie spieszylo, bo wiem, ze nie bedzie lekko z 2 dzieci, wiec przeciwnie niz ostatnio-nie spieszy mi sie, niech sobie siedzi malutka, ale cholerka czasami wymiekam... :ico_sorki:
zobacze z reszta w poniedzialek co lekarka powie... jestem pewna, ze ktg wyjdzie jak zwykle rowne jak stol, ale ciekawa jestem czy przez ostatnie 5 tygodni z glugachnej zacisnietej szyjki cos ewoluowalo :ico_oczko: jesli bedzie kiepsko w tym zakresie to juz bede pewna, ze przenosze ten beben ogromny i dorobie sie pewnie jeszcze kilku rozstepow do tych ktore mi wylazly do tej pory... nabardziej mnie ciekawi ile mala wazy. 5 tyg temu wazyla 2300...

poprzednio w ogole mialam usg kiedy chcialam, ale takie bylo raczej tandetne, ani zdjec nie drukowalo, ani plci sie nie dalo zobaczyc-prywatnie musialam podgladac... i wagi tez nie okreslalo, wiec dopiero przed porodem w szpitalu mi powiedzieli ile mniej wiecej moze wazyc dziecko-cala ciaze nie mialam pojecia jak to wyglada...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”